DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 609
Fersken, rå
Engelsk navn
Peach, raw
Taxonomisk navn
Prunus persica (L.) Batsch
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 206 kJ 1003
Energi (kcal) 49 kcal 1003
Protein 0,7 g 0,7 - 1,2 91 1342, 1825
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 0,7 g 0,7 - 1,2 91 1825, 1342
Kulhydrat difference 11,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,0 g 1003
Kostfibre 1,7 g 1,5 - 1,9 4 1825
Fedt 0,4 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 0,4 g 0,3 - 0,4 4 1825
Tørstof 13,0 g 9,9 - 15,3 6 1825, 1878
Vand 87,0 g 84,7 - 90,1 6 1878, 1825
Nitrogen 0,114 g 0,112 - 0,192 91 1825, 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 5,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 69,0 µg 60 37 - 119 4 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,80 α-TE
alfa-Tokoferol 1,80 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1344
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0600 mg 0,061 - 0,061 2 1022
Niacinækvivalent 0,680 NE 1003
Niacin 0,600 mg 1027
B6-vitamin 0,0300 mg 0,031 - 0,033 2 1025
Pantothensyre 0,170 mg 1352
Biotin 0,200 µg 1344
Folat 4,20 µg 6 1803
Frit folat 2,00 µg 1 - 2,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,60 mg 1003
Ascorbinsyre 6,60 mg 5 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3,00 mg 1,7 - 4,6 3 1058
Kalium 176 mg 171 - 185 3 1058
Calcium 6,47 mg 5 - 10,6 11 1030, 1015
Magnesium 6,00 mg 4,7 - 7,4 3 1058
Jern 0,220 mg 0,16 - 0,28 8 1043
Kobber 0,130 mg 0,11 - 0,14 3 1348
Zink 0,140 mg 0,12 - 0,16 3 1348
Mangan 0,0700 mg 0,061 - 0,075 3 1348
Krom 0,300 µg 0,2 0 - 0,9 20 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,156 µg 0 - 0,6 36 1506, 1817
Fosfor 21,9 mg 18 - 25,3 6 1015
Jod 0,300 µg 0,1 - 0,8 5 1055
Nikkel 15,1 µg 0,6 - 67 35 1539, 1817
Kviksølv 0,130 µg 0,03 0 - 0,54 20 1506
Arsen 0,290 µg 0,35 0 - 0,6 20 1506
Cadmium 0,171 µg 0 - 0,64 35 1539, 1817
Bly 0,829 µg 0,1 - 1,8 35 1817, 1539
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,80 g 1,8 1,3 - 2,3 2 1878
Glukose 1,35 g 1,35 1,1 - 1,6 2 1878
Sum monosakkarider 3,15 g 1003
Sakkarose 4,65 g 4,65 3,4 - 5,9 2 1878
Sum disakkarider 4,65 g 1003
Sum sukkerarter 7,80 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0,200 g 0,2 0 - 0,4 2 1878
Sum sukkeralkoholer 0,200 g 1003
Stivelse 0 g 1344
Cellulose 0,210 g 1376
Lignin 0,610 g 1376
Crude fibre 0,640 g 2 1342
Neutral detergent fibre 0,620 g 0,57 - 0,67 6 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,000 0 1938
C10:0 0,000 0 1938
C12:0 0,000 0 1938
C14:0 0,000 0 1938
C16:0 0,032 10 1342
C18:0 0,004 1,09 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,004 1,09 1342
C18:1,n-9 0,121 37,8 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1938
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,156 48,7 1342
C18:3,n-3 0,004 1,09 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,036 11,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,125 38,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,160 49,8 1003
Sum fedtsyrer 0,320 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 1,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,156 48,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 12 105 1345
Leucin 26 230 1345
Lysin 27 240 1345
Methionin 29 250 1345
Cystin 8 73 1345
Phenylalanin 17 145 1345
Tyrosin 19 165 1345
Threonin 25 220 1345
Tryptofan 5 42 1027
Valin 37 320 1345
Arginin 15 135 1345
Histidin 15 135 1345
Alanin 37 320 1345
Asparaginsyre 84 740 1345
Glutaminsyre 131 1140 1345
Glycin 14 125 1345
Prolin 25 220 1345
Serin 31 270 1345
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,01000 mg 1487
Tyramin 0 mg 1 1485
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 13
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby