DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 653
Æg, høne, tørret
Engelsk navn
Eggs, chicken, dried
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2351 kJ 1003
Energi (kcal) 564 kcal 1003
Protein 50,7 g 50,65625 50,5 - 50,7 2 2071
Protein fra Aminosyrer 45,0 g 1003
Protein, deklaration 50,7 g 50,65625 50,5 - 50,7 2 2071
Kulhydrat difference 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1938
Fedt 38,3 g 38,35 37,9 - 38,8 2 2071
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,6 g 3,585 3,58 - 3,59 2 2071
Tørstof 96,8 g 96,75 96,5 - 97 2 2071
Vand 3,3 g 3,25 3 - 3,5 2 2071
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 8,105 g 8,105 8,09 - 8,12 2 2071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 274 RE 1003
Retinol 271 µg 270,5 249 - 292 2 2071
beta-Caroten 41,0 µg 1938
D-vitamin 1,80 µg 1003
D3-vitamin 1,80 µg 1864
E-vitamin 8,80 α-TE
alfa-Tokoferol 8,80 mg 8,8 7,3 - 10,3 2 2071
K1-vitamin 1,20 µg 1938
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 1,63 mg 1,625 1,52 - 1,73 2 2071
Niacinækvivalent 13,9 NE 1003
Niacin 0,400 mg 1 2071
B6-vitamin 0,265 mg 0,265 0,24 - 0,29 2 2071
Pantothensyre 5,68 mg 5,68 5,58 - 5,78 2 2071
Biotin 96,8 µg 96,75 96,5 - 97 2 2071
Folat 171 µg 2 1938
B12-vitamin 3,87 µg 3,865 3,59 - 4,14 2 2071
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 545 mg 545 526 - 564 2 2071
Kalium 515 mg 514,5 500 - 529 2 2071
Calcium 237 mg 237 206 - 268 2 2071
Magnesium 48,5 mg 48,5 48 - 49 2 2071
Jern 7,07 mg 7,07 6,86 - 7,28 2 2071
Kobber 0,220 mg 0,22 0,21 - 0,23 2 2071
Zink 5,05 mg 5,045 4,8 - 5,29 2 2071
Mangan 0,135 mg 0,135 0,12 - 0,15 2 2071
Krom 4,90 µg 4,9 4,3 - 5,5 2 2071
Selen 86,0 µg 86 78 - 94 2 2071
Fosfor 743 mg 742,5 721 - 764 2 2071
Chlorid 747 mg 746,5 735 - 758 2 2071
Jod 155 µg 155 131 - 179 2 2071
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 2071
C6:0 0,000 0 2071
C8:0 0,000 0 2071
C10:0 0,000 0 2071
C12:0 0,000 0 2071
C14:0 0,115 0,359 2071
C15:0 0,000 0 2071
C16:0 8,035 25,2 2071
C18:0 2,900 9,11 2071
C20:0 0,000 0 2071
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,807 2,53 2071
C18:1,n-7 0,620 1,94 2071
C18:1,n-9 12,512 39,3 2071
C20:1,n-9 0,083 0,26 2071
C18:1,trans 0,090 0,282 2071
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 5,456 17,1 2071
C18:3,n-3 0,242 0,76 2071
C18:4,n-3 0,000 0 2071
C20:2,n-6 0,076 0,238 2071
C20:3,n-6 0,036 0,112 2071
C20:4,n-3 0,000 0 2071
C20:4,n-6 0,604 1,89 2071
C20:5,n-3 0,000 0 2071
C22:5,n-3 0,000 0 2071
C22:6,n-3 0,000 0 2071
C18:2,trans 0,000 0 2071
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,255 0,799 2071
Sum mættede fedtsyrer 11,050 34,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 14,022 44 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 6,414 20,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,090 0,282 1003
Sum fedtsyrer 31,830 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,242 0,76 1003
Sum n-6 fedtsyrer 6,172 19,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 1510 mg 1510 1500 - 1510 2 2071
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 3160 390 1342
Leucin 4460 550 1342
Lysin 3400 420 1342
Methionin 1620 200 1342
Cystin 1220 150 1342
Phenylalanin 2840 350 1342
Tyrosin 2110 260 1342
Threonin 2510 310 1342
Tryptofan 811 100 1342
Valin 3650 450 1342
Arginin 3240 400 1342
Histidin 1220 150 1342
Alanin 2920 360 1342
Asparaginsyre 5030 620 1342
Glutaminsyre 6480 800 1342
Glycin 1700 210 1342
Prolin 2030 250 1342
Serin 3810 470 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830
Massefylde 0,3 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby