DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 655
Jomfruhummer, rå
Engelsk navn
Norway lobster, raw
Taxonomisk navn
Nephros norvegicus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 393 kJ 1003
Energi (kcal) 93 kcal 1003
Protein 19,6 g 16,2 - 21,6 7 T 654
Protein fra Aminosyrer 17,3 g 1003
Protein, deklaration 19,6 g 16,2 - 21,6 7 T 654
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 654
Fedt 1,3 g 0,6 - 1,9 6 T 654
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,4 g 1,2 - 3,4 4 T 654
Tørstof 24,0 g 18,8 - 28,5 10 T 654
Vand 76,0 g 71,5 - 81,2 10 T 654
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,136 g 2,59 - 3,45 7 T 654
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 3 T 654
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 1,50 α-TE
alfa-Tokoferol 1,50 mg T 654
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,01000 mg 1 1022
Niacinækvivalent 5,66 NE 1003
Niacin 2,00 mg 1,9 - 2,14 2 T 654
B6-vitamin 0,210 mg 1 T 654
Pantothensyre 1,50 mg T 654
Biotin 5,00 µg T 654
Folat 17,0 µg 12,4 - 25,3 4 T 654
Frit folat 7,00 µg 5 - 8,9 4 T 654
B12-vitamin 0,900 µg 1 1044
C-vitamin 3,00 mg 1003
Ascorbinsyre 3,00 mg 0 - 5 6 T 654
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 341 mg 306 - 377 2 1058
Kalium 213 mg 172 - 254 2 1058
Calcium 48,0 mg T 654
Magnesium 67,5 mg 66 - 69 2 1058
Jern 2,00 mg 1,51 - 2,42 2 1043
Kobber 0,700 mg T 654
Zink 4,60 mg T 654
Mangan 0,0400 mg T 654
Krom 2,70 µg 1,9 - 3,4 8 1906, 1812
Molybdæn 23,0 µg T 654
Selen 55,0 µg 46 - 74,7 8 1906, 1812
Fosfor 144 mg T 654
Jod 240 µg 86 - 582 4 1041
Nikkel 6,70 µg 3,1 - 19,3 8 1906, 1812
Kviksølv 8,75 µg 6,4 - 12,6 8 1906, 1812
Arsen 1060 µg 563 - 1680 8 1906, 1812
Cadmium 6,05 µg 1 - 13,6 8 1906, 1812
Bly 4,75 µg 3 - 9 8 1906, 1812
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0,800 g T 654
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 T 654
C14:0 0,015 1,47 T 654
C15:0 0,010 1,01 T 654
C16:0 0,109 10,8 T 654
C17:0 0,015 1,47 T 654
C18:0 0,050 4,97 T 654
C20:0 0,000 0 T 654
C22:0 0,000 0 T 654
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 T 654
C16:1,n-7 0,059 5,88 T 654
C17:1,n-7 0,000 0 T 654
C18:1,n-9 0,178 17,7 T 654
C20:1,n-11 0,040 3,95 T 654
C22:1,n-9 0,044 4,41 T 654
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,040 3,95 T 654
C18:3,n-3 0,054 5,42 T 654
C20:3,n-3 0,000 0 T 654
C20:4,n-6 0,005 0,452 T 654
C20:5,n-3 0,251 25,1 T 654
C22:5,n-3 0,015 1,47 T 654
C22:6,n-3 0,118 11,7 T 654
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,198 19,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,320 32 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,482 48,1 1003
Sum fedtsyrer 1,001 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,438 43,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,044 4,41 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 95 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 909 290 T 654
Leucin 1690 540 T 654
Lysin 1540 490 T 654
Methionin 564 180 T 654
Cystin 251 80 T 654
Phenylalanin 784 250 T 654
Tyrosin 721 230 T 654
Threonin 909 290 T 654
Tryptofan 220 70 T 654
Valin 941 300 T 654
Arginin 1630 520 T 654
Histidin 376 120 T 654
Alanin 1320 420 T 654
Asparaginsyre 2130 680 T 654
Glutaminsyre 3070 980 T 654
Glycin 1290 410 T 654
Prolin 847 270 T 654
Serin 1000 320 T 654
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,770 T 654

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby