DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 656
Knækbrød, hvede-, grahamstype
Engelsk navn
Crispbread, knackebrot, wheat, coarse
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1565 kJ 1003
Energi (kcal) 371 kcal 1003
Protein 13,0 g 1347
Protein fra Aminosyrer 11,4 g 1003
Protein, deklaration 14,3 g 1347
Kulhydrat difference 70,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 61,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 59,8 g 1003
Kostfibre 9,5 g 1347
Fedt 6,2 g 1347
Alkohol 0,0 g 1347
Salt deklaration 1,21 g 3 1003
Aske 3,2 g 1347
Tørstof 93,0 g 1347
Vand 7,0 g 1347
Nitrogen 2,281 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 51,6 RE 1003
Retinol 51,0 µg 1347
beta-Caroten 7,00 µg 1347
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,40 α-TE
alfa-Tokoferol 1,40 mg 1347
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,300 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 1347
Niacinækvivalent 2,81 NE 1003
Niacin 3,00 mg 1347
B6-vitamin 0,293 mg 0,236 - 0,343 3 1072
Folat 111 µg 93 - 120 10 1845, 1803
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 484 mg 353 - 564 3 1058
Kalium 480 mg 308 - 590 3 1058
Calcium 87,0 mg 39 - 170 10 1104
Magnesium 104 mg 84,1 - 119 3 1058
Rubidium 470 µg 330 - 630 5 1348
Jern 5,00 mg 2,9 - 9,3 10 1104
Kobber 0,310 mg 0,31 0,195 - 0,371 5 1104
Zink 2,20 mg 2,2 1,63 - 2,88 5 1104
Mangan 3,50 mg 3,3 - 3,8 5 1348
Krom 3,90 µg 1 1506
Molybdæn 10,00 µg 10 - 20 5 1348
Cobolt 7,00 µg 6 - 8 5 1348
Selen 15,3 µg 1 1506
Aluminium 2,10 mg 0,6 - 3,4 5 1348
Silicium 13,0 mg 7 - 22 5 1348
Bor 150 µg 130 - 170 5 1348
Fosfor 430 mg 1347
Fluor 100,0 µg 80 - 120 5 1348
Brom 200 µg 100 - 300 5 1348
Jod 19,7 µg 20,9 13,9 - 24 16 T 1521
Svovl 140 mg 130 - 150 5 1348
Nikkel 25,6 µg 24,2 12,3 - 52,8 5 1530
Kviksølv 0 µg 1 1506
Arsen 0 µg 1 1506
Cadmium 6,10 µg 1 1506
Bly 0 µg 1 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,200 g 0 - 0,6 10 1104
Glukose 0,400 g 0 - 1,4 10 1104
Sum monosakkarider 0,600 g 1003
Sakkarose 1,000 g 0,1 - 3,3 10 1104
Sum disakkarider 1,000 g 1003
Sum sukkerarter 1,60 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,012 0,269 1356
C16:0 0,877 19,6 1356
C18:0 0,049 1,09 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,816 63 1356
C18:3,n-3 0,178 3,99 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,938 21 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,532 11,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,994 67 1003
Sum fedtsyrer 4,464 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,178 3,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,816 63 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 570 250 1059
Leucin 958 420 1059
Lysin 639 280 1059
Methionin 251 110 1059
Cystin 162 71 1059
Phenylalanin 639 280 1059
Tyrosin 297 130 1059
Threonin 525 230 1059
Tryptofan 169 74 1059
Valin 821 360 1059
Arginin 707 310 1059
Histidin 319 140 1059
Alanin 661 290 1059
Asparaginsyre 1050 460 1059
Glutaminsyre 2940 1290 1059
Glycin 593 260 1059
Prolin 1260 550 1059
Serin 661 290 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,720

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby