DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 66
Mørksej, rå
Engelsk navn
Saithe, raw
Taxonomisk navn
Pollachius virens
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 333 kJ 1003
Energi (kcal) 79 kcal 1003
Protein 18,1 g 18,029375 16,6 - 19,8 12 2068
Protein, deklaration 18,1 g 18,029375 16,6 - 19,8 12 2068
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 0,7 g 0,7 0,5 - 0,8 12 2068
Alkohol 0,0 g 1356
Aske 1,2 g 1,165 0,96 - 1,37 12 2068
Tørstof 20,0 g 19,9 18,8 - 21,6 12 2068
Vand 80,0 g 80,1 78,4 - 81,2 12 2068
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 2,961 g 2,945 2,73 - 3,24 12 2068
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,15 RE 1003
Retinol 3,15 µg 3,145 2,79 - 3,5 2 2068
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,790 µg 1003
D3-vitamin 0,790 µg 0,79 0,36 - 1,22 2 2068
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 0 2 2068
E-vitamin 0,760 α-TE
alfa-Tokoferol 0,760 mg 0,76 0,76 - 0,76 2 2068
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,123 mg 0,123 0,118 - 0,128 2 2068
Niacinækvivalent 6,18 NE 1003
Niacin 1,85 mg 1,85 1,7 - 2 2 2068
B6-vitamin 0,241 mg 0,241 0,221 - 0,261 2 2068
Pantothensyre 0,290 mg 0,29 0,29 - 0,29 2 2068
Biotin 3,80 µg 3,8 3,6 - 4 2 2068
Folat 10,00 µg 1347
B12-vitamin 3,30 µg 3,3 3,3 - 3,3 2 2068
C-vitamin 0,333 mg 1003
Ascorbinsyre 0,333 mg 0 0 - 1,33 4 2068
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,5 mg 66,5 66 - 67 2 2068
Kalium 391 mg 391 376 - 406 2 2068
Calcium 8,40 mg 8,4 8,2 - 8,6 2 2068
Magnesium 27,5 mg 27,45 27,2 - 27,7 2 2068
Rubidium 70,0 µg 1356
Jern 0,270 mg 0,27 0,263 - 0,277 2 2068
Kobber 0,0565 mg 0,0565 0,051 - 0,062 2 2068
Zink 0,380 mg 0,38 0,36 - 0,4 2 2068
Mangan 0,00800 mg 0,008 0,006 - 0,01 2 2068
Krom 0,195 µg 0,19525 0,173 - 0,217 2 2068
Molybdæn 0 µg 1356
Cobolt 0,500 µg 1356
Selen 26,0 µg 26 25 - 27 2 2068
Aluminium 0,1000 mg 1356
Silicium 0 mg 1356
Bor 10,00 µg 1356
Fosfor 211 mg 210,5 206 - 215 2 2068
Fluor 10,00 µg 1356
Brom 0 µg 1356
Jod 153 µg 153 117 - 189 2 2068
Svovl 240 mg 1356
Nikkel 0,300 µg 0,30025 0,15 - 0,45 2 2068
Kviksølv 9,58 µg 9,9 6,2 - 15,7 11 1916
Arsen 101 µg 73,8 20,4 - 345 11 1916
Cadmium 0,0830 µg 0,07 0,02 - 0,21 11 1916
Bly 2,00 µg 1356
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1356
Sakkarose 0 g 1356
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1356
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,000 0 1356
C14:0 0,013 2,03 1356
C16:0 0,299 47,7 1356
C18:0 0,067 10,6 1356
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0 1356
C18:3,n-3 0,029 4,56 1356
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,379 60,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,220 35 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,029 4,56 1003
Sum fedtsyrer 0,627 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,029 4,56 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 61 mg 61 60 - 62 2 2068
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 260 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 52
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,929

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby