DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 712
Lever, kylling, rå
Engelsk navn
Liver, broiler or fryer, raw
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 487 kJ 1003
Energi (kcal) 116 kcal 1003
Protein 19,1 g 17,9 - 21,3 36 1840, 1127
Protein fra Aminosyrer 16,0 g 1003
Protein, deklaration 19,1 g 17,9 - 21,3 36 1127, 1840
Kulhydrat difference 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,2 g 3,5 - 5,6 28 1818, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 3 1003
Aske 1,4 g 1,22 - 1,8 36 1127, 1840
Tørstof 25,1 g 22,7 - 27 36 1840, 1127
Vand 74,9 g 73 - 77,3 36 1840, 1127
Nitrogen 3,061 g 2,86 - 3,4 36 1127, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9370 RE 1003
Retinol 9370 µg 5100 - 14200 42 1076, 1127, 1840
beta-Caroten 21,0 µg 19 - 23 1347
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1541
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-Tokoferol 0,350 mg 0,15 - 0,57 2 1034
K1-vitamin 80,0 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,442 - 0,525 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 3,40 mg 3,04 - 3,74 4 1022
Niacinækvivalent 15,0 NE 1003
Niacin 10,2 mg 1344
B6-vitamin 0,800 mg 0,665 - 1,07 4 1025
Pantothensyre 6,00 mg 1352
Biotin 210 µg 1344
Folat 2700 µg 6 1803
Frit folat 290 µg 1344
B12-vitamin 21,0 µg 19,2 - 22,5 3 1044
C-vitamin 23,0 mg 1003
Ascorbinsyre 23,0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 67,0 mg 65,6 - 68 3 1058
Kalium 255 mg 223 - 283 3 1058
Calcium 8,00 mg 1344
Magnesium 19,0 mg 18,3 - 19,7 3 1058
Jern 9,15 mg 4,51 - 13,2 42 1127, 1043, 1840
Kobber 0,510 mg 0 - 6,57 25 1102
Zink 2,90 mg 0 - 4,7 25 1102
Mangan 0,255 mg 0,236 - 0,298 4 1938
Krom 0,910 µg 0 - 6,8 48 1909, 1886
Selen 50,5 µg 31,5 - 76,6 85 1886, 1888, 1907, 1909
Fosfor 320 mg 1344
Jod 3,00 µg 1 2143
Nikkel 2,10 µg 0 - 23,6 83 1909, 1907, 1888, 1886
Kviksølv 0,203 µg 0 - 1,8 60 1888, 1909, 1886
Arsen 2,30 µg 1,6 0,57 - 6,2 12 1888
Cadmium 1,30 µg 0,3 - 4,69 60 1888, 1909, 1886
Bly 0,468 µg 0 - 1,5 60 1886, 1888, 1909
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,012 0,385 1818
C16:0 0,560 17,8 1818
C17:0 0,006 0,189 1818
C18:0 0,576 18,2 1818
C20:0 0,004 0,123 1818
C22:0 0,021 0,654 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,032 1,02 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 0,632 20 1818
C20:1,n-11 0,017 0,537 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,632 20 1818
C18:3,n-3 0,064 2,02 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,020 0,646 1818
C20:3,n-3 0,267 8,48 1818
C20:3,n-6 0,026 0,828 1818
C20:5,n-3 0,048 1,51 1818
C22:5,n-3 0,038 1,2 1818
C22:6,n-3 0,192 6,11 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede fedtsyrer 1,179 37,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,682 21,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,287 40,8 1003
Sum fedtsyrer 3,147 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,609 19,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,679 21,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 345 mg 331 - 356 4 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 918 300 1059
Leucin 1680 550 1059
Lysin 1530 500 1059
Methionin 429 140 1059
Cystin 202 66 1059
Phenylalanin 888 290 1059
Tyrosin 857 280 1059
Threonin 918 300 1059
Tryptofan 288 94 1059
Valin 1380 450 1059
Arginin 1190 390 1059
Histidin 520 170 1059
Alanin 1070 350 1059
Asparaginsyre 1750 570 1059
Glutaminsyre 2240 730 1059
Glycin 949 310 1059
Prolin 888 290 1059
Serin 888 290 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,560 mg 0,39 - 0,73 2 1488
Tyramin 10,00 mg 9,4 - 11,3 1486
Sum biogene aminer 10,6 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 6 12 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,750

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby