DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 716
Løg, rå
Engelsk navn
Onion, raw
Taxonomisk navn
Allium cepa L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 183 kJ 1003
Energi (kcal) 43 kcal 1003
Protein 1,2 g 0,818 - 1,6 21 2127, 1073
Protein fra Aminosyrer 0,7 g 1003
Protein, deklaration 1,2 g 0,818 - 1,6 21 2127, 1073
Kulhydrat difference 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,4 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1,26 - 2,2 26 2127, 1305
Fedt 0,1 g 0,3 - 0,3 7 1073, 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 19 1003
Aske 0,5 g 0,37 - 0,55 21 1073, 2127
Tørstof 12,1 g 10,1 - 14,3 38 1879, 2127, 1305, 1073
Vand 87,9 g 85,7 - 89,9 38 1879, 1305, 1073, 2127
Nitrogen 0,199 g 0,131 - 0,256 21 2127, 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 30,0 µg 10 - 49 6 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,0550 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0550 mg 0,02 - 0,09 8 2127, 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0376 mg 0,02 - 0,048 26 1305, 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,00692 mg 0,013 - 0,019 26 1305, 2127
Niacinækvivalent 0,442 NE 1003
Niacin 0,186 mg 0,1965 0,126 - 0,26 14 2127
B6-vitamin 0,169 mg 0,13 - 0,23 26 2127, 1305
Pantothensyre 0,1000 mg 0,1005 0,064 - 0,121 14 2127
Biotin 0,954 µg 0,93 0,53 - 1,29 14 2127
Folat 36,0 µg 24 - 53 12 1305
Frit folat 15,0 µg 5,4 - 18,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 8,09 mg 1003
Ascorbinsyre 7,76 mg 3,4 - 14,3 33 1073, 1305, 2127
Dehydroascorbinsyre 0,322 mg 0,325 0,2 - 0,55 14 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,70 mg 1,06 - 6,12 19 1058, 2127
Kalium 186 mg 148 - 216 26 2127, 1305
Calcium 23,3 mg 15,2 - 35,7 20 1015, 2127
Magnesium 9,16 mg 6,1 - 12,2 26 1305, 2127
Jern 0,280 mg 0,153 - 0,45 26 1305, 2127
Kobber 0,0365 mg 0,036 0,022 - 0,054 14 2127
Zink 0,193 mg 0,12 - 0,348 26 2127, 1305
Mangan 0,153 mg 0,1445 0,076 - 0,278 14 2127
Krom 0 µg 14 2127
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,130 µg 0,1375 0,056 - 0,24 14 2127
Fosfor 31,4 mg 29,75 26,2 - 38 14 2127
Jod 0,153 µg 0,18 - 0,61 14 2127
Nikkel 2,91 µg 2,5 1,42 - 8,2 14 2127
Kviksølv 0 µg 14 2127
Arsen 0,198 µg 0,162 0,065 - 0,76 14 2127
Cadmium 2,27 µg 1,915 0,48 - 4,4 14 2127
Bly 0,134 µg 0,1305 0,046 - 0,33 14 2127
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,70 g 1,5 0,96 - 2,84 19 1879, 2127
Glukose 2,03 g 2,05 0,8 - 2,61 19 1879, 2127
Sum monosakkarider 3,73 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 0 1 1879
Sakkarose 1,64 g 1,68 0,72 - 2 19 1879, 2127
Sum disakkarider 1,64 g 1003
Raffinose 1,30 g 1,5 1 - 1,5 5 1879
Sum sukkerarter 5,36 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 2 2127
Cellulose 0,860 g 1314
Lignin 0,0700 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,023 33,3 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,009 13,3 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,032 46,6 1039
C18:3,n-3 0,005 6,66 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,023 33,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,009 13,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,037 53,3 1003
Sum fedtsyrer 0,069 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,005 6,66 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,032 46,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 24 120 1059
Leucin 42 210 1059
Lysin 40 200 1059
Methionin 9 47 1059
Cystin 8 38 1059
Phenylalanin 28 140 1059
Tyrosin 14 72 1059
Threonin 22 110 1059
Tryptofan 15 77 1059
Valin 30 150 1059
Arginin 169 850 1059
Histidin 14 72 1059
Alanin 28 140 1059
Asparaginsyre 74 370 1059
Glutaminsyre 263 1320 1059
Glycin 26 130 1059
Prolin 17 85 1059
Serin 22 110 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Sum biogene aminer 0,01000 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 12 25 1015, 1879, 2127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby