DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 736
Rugbrød, med sigtet mel (soft) og fedtrige frø, industrifremstillet
Engelsk navn
Rye bread, with siftings (soft) and high fat seeds, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 959 kJ 1003
Energi (kcal) 228 kcal 1003
Protein 6,4 g 6,44215 5,01 - 9,5 22 1257, 1309
Protein fra Aminosyrer 5,4 g 1003
Protein, deklaration 6,9 g 6,90625 5,37 - 10,1 22 1257, 1309
Kulhydrat difference 42,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 35,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 34,8 g 1003
Kostfibre 7,7 g 7,7 6,8 - 9,6 22 1257, 1309
Fedt 5,2 g 5,35 2,6 - 7,8 22 1309, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,18 g 33 1003
Aske 2,1 g 2,1 1,81 - 2,3 22 1257, 1309
Tørstof 56,5 g 56,7 53,6 - 58,1 22 1309, 1257
Vand 43,5 g 43,3 41,9 - 46,4 22 1257, 1309
Nitrogen 1,106 g 1,105 0,86 - 1,63 22 1309, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 7
beta-Caroten 0 µg T 7
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 7
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-Tokoferol 0,200 mg 0,15 - 0,28 4 T 413
Thiamin (B1-vitamin) 0,242 mg 0,251 0,151 - 0,326 22 1257, 1309
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0746 mg 0,078 0,057 - 0,09 22 1257, 1309
Niacinækvivalent 1,35 NE 1003
Niacin 1,14 mg 1,22 0,87 - 1,45 15 1309
B6-vitamin 0,157 mg 0,101 - 0,23 13 T 413
Pantothensyre 0,245 mg 0,24 0,19 - 0,34 15 1309
Biotin 7,25 µg 6,8 4,5 - 10,5 6 1309
Folat 30,9 µg 29,5 23 - 42 20 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 473 mg 477 381 - 549 33 1257, 2006, 1309
Kalium 247 mg 249 205 - 290 20 1309, 1257
Calcium 40,3 mg 38,7 25,9 - 70 20 1257, 1309
Magnesium 62,9 mg 61,1 41 - 92,5 20 1309, 1257
Jern 1,67 mg 1,665 1,33 - 2,22 20 1257, 1309
Kobber 0,268 mg 0,295 0,162 - 0,37 20 1309, 1257
Zink 1,47 mg 1,405 1,02 - 2,22 20 1257, 1309
Mangan 1,10 mg 0,98 0,88 - 1,84 13 1309
Krom 6,92 µg 5,2 3,4 - 18 13 1309
Selen 4,62 µg 4,4 1,1 - 12 13 1309
Fosfor 168 mg 168,5 123 - 217 20 1309, 1257
Chlorid 806 mg 810 680 - 930 35 1257, 2006, 1309
Jod 20,9 µg 21,8 14,3 - 28,2 26 1309, 2006
Nikkel 16,7 µg 13,8 5,6 - 31,2 13 1309
Cadmium 4,38 µg 3,7 1,52 - 8,6 13 1309
Bly 0,900 µg 0,8 0 - 2,4 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,90 g 1 2135
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 29,9 g 29,4 24,6 - 34,7 22 1257, 1309
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,004 0,0814 1309
C16:0 0,383 8,35 1309
C18:0 0,158 3,44 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,013 0,287 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-7 0,038 0,831 1309
C18:1,n-9 0,929 20,2 1309
C20:1,n-11 0,001 0,0159 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,147 46,8 1309
C18:3,n-3 0,911 19,8 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,558 12,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,968 21,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,058 66,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 4,584 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,911 19,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,147 46,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 254 230 T 60
Leucin 442 400 T 60
Lysin 276 250 T 60
Methionin 108 98 T 60
Cystin 101 91 T 60
Phenylalanin 310 280 T 60
Tyrosin 166 150 T 60
Threonin 243 220 T 60
Tryptofan 81 73 T 60
Valin 376 340 T 60
Arginin 365 330 T 60
Histidin 166 150 T 60
Alanin 310 280 T 60
Asparaginsyre 476 430 T 60
Glutaminsyre 1450 1310 T 60
Glycin 310 280 T 60
Prolin 575 520 T 60
Serin 310 280 T 60
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,83
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,887 1003

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby