DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 742
Lever, okse, rå
Engelsk navn
Liver, ox, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 515 kJ 1003
Energi (kcal) 122 kcal 1003
Protein 20,3 g 17,5 - 22,3 48 1070, 1840
Protein, deklaration 20,3 g 17,5 - 22,3 48 1070, 1840
Kulhydrat difference 3,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,0 g 1,4 - 5 51 1818, 1070, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1,29 - 1,8 48 1070, 1840
Tørstof 28,1 g 25,5 - 31,8 48 1840, 1070
Vand 72,0 g 68,2 - 74,5 48 1070, 1840
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 3,248 g 2,8 - 3,56 48 1840, 1070
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15600 RE 1003
Retinol 15500 µg 3100 - 36000 24 1840
beta-Caroten 951 µg 431 - 1430 1347
D-vitamin 0,130 µg 1003
D3-vitamin 0,130 µg 1 1057
E-vitamin 0,420 α-TE
alfa-Tokoferol 0,420 mg 1344
K1-vitamin 104 µg 1360
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 3,00 mg 1 1045
Niacinækvivalent 22,7 NE 1003
Niacin 17,0 mg 15 - 19 10 1018
B6-vitamin 1,000 mg 0,992 - 1,1 4 1025
Pantothensyre 7,70 mg 1352
Biotin 33,0 µg 1344
Folat 2300 µg 6 1803
Frit folat 220 µg 1344
B12-vitamin 110 µg 98 - 119 3 1044
C-vitamin 23,0 mg 1003
Ascorbinsyre 23,0 mg 17 - 29 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,0 mg 1 1045
Kalium 300 mg 1 1045
Calcium 4,15 mg 3,44 - 4,88 6 1015
Magnesium 21,0 mg 18 - 23 4 1348
Jern 6,05 mg 3,2 - 13,3 48 1070, 1840
Kobber 6,40 mg 1 1045
Zink 3,70 mg 1 1045
Mangan 0,380 mg 0,32 - 0,46 4 1348
Krom 5,10 µg 2,3 0 - 68,9 82 1506
Molybdæn 170 µg 1 1348
Selen 37,4 µg 14 - 71,7 14 1888
Fosfor 348 mg 315 - 368 6 1015
Jod 4,30 µg 144 1002
Nikkel 3,48 µg 0 - 17,6 108 1886, 1888, 1907, 1909
Kviksølv 0,140 µg 0,13 0 - 0,35 14 1888
Arsen 1,50 µg 1,6 0,52 - 3,2 14 1888
Cadmium 7,24 µg 6,7 3,33 - 17,4 14 1888
Bly 2,10 µg 1,9 1,2 - 3,6 14 1888
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 5,00 g 1003
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,013 0,597 1818
C16:0 0,187 8,41 1818
C17:0 0,029 1,32 1818
C18:0 0,727 32,7 1818
C20:0 0,008 0,343 1818
C22:0 0,015 0,686 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,015 0,656 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 0,266 12 1818
C20:1,n-11 0,000 0 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,276 12,4 1818
C18:3,n-3 0,019 0,85 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,010 0,432 1818
C20:3,n-3 0,349 15,7 1818
C20:3,n-6 0,081 3,67 1818
C20:5,n-3 0,026 1,16 1818
C22:5,n-3 0,103 4,62 1818
C22:6,n-3 0,095 4,26 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,979 44,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,281 12,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,958 43,1 1003
Sum fedtsyrer 2,218 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,591 26,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,367 16,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 300 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 847 T 698
Leucin 1790 T 698
Lysin 1490 T 698
Methionin 497 T 698
Cystin 274 T 698
Phenylalanin 1040 T 698
Tyrosin 664 T 698
Threonin 896 T 698
Tryptofan 343 T 698
Valin 1170 T 698
Arginin 1160 T 698
Histidin 541 T 698
Alanin 1180 T 698
Asparaginsyre 1820 T 698
Glutaminsyre 2450 T 698
Glycin 1260 T 698
Prolin 975 T 698
Serin 897 T 698
Ornitin 52 T 698
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 27,4 mg 1483
Sum biogene aminer 27,4 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,730

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby