DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 745
Hvedebrød, toastbrød, groft, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, with coarse meal, for toasting, industrially produced
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1117 kJ 1003
Energi (kcal) 264 kcal 1003
Protein 8,4 g 8,208 7,47 - 9,8 18 1309, 1011, 1257
Protein fra Aminosyrer 7,4 g 1003
Protein, deklaration 9,2 g 9 8,2 - 10,7 18 1309, 1011, 1257
Kulhydrat difference 50,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 50,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 43,2 g 1003
Kostfibre 4,1 g 4,05 3 - 6,1 18 1011, 1309, 1257
Fedt 3,2 g 3,1 1,7 - 4,8 18 1309, 1257, 1011
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,585 1,35 - 1,89 18 1257, 1011, 1309
Tørstof 63,5 g 63,5 62 - 65,8 18 1257, 1309, 1011
Vand 36,5 g 36,5 34,2 - 38 18 1257, 1309, 1011
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 1,471 g 1,44 1,31 - 1,72 18 1257, 1011, 1309
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 786
beta-Caroten 0 µg T 786
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0630 mg 0,0625 0,053 - 0,077 18 1257, 1011, 1309
Niacinækvivalent 1,47 NE 1003
Niacin 1,72 mg 1,79 1,07 - 2,24 11 1309
B6-vitamin 0,0992 mg 0,062 - 0,124 21 1011
Pantothensyre 0,290 mg 0,29 0,25 - 0,32 6 1309
Biotin 2,88 µg 2,6 1,9 - 3,9 6 1309
Folat 30,5 µg 29 21 - 44 15 1309, 1257
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 430 mg 436 321 - 519 27 1309, 1257, 1011, 2006
Kalium 140 mg 138,5 112 - 176 18 1011, 1257, 1309
Calcium 48,3 mg 24,65 12 - 100 18 1309, 1011, 1257
Magnesium 27,4 mg 27,45 19,9 - 41 18 1011, 1309, 1257
Jern 1,17 mg 1,145 0,95 - 1,47 18 1011, 1309, 1257
Kobber 0,124 mg 0,117 0,09 - 0,172 15 1309, 1257
Zink 0,854 mg 0,765 0,63 - 1,61 18 1011, 1309, 1257
Mangan 0,655 mg 0,67 0,51 - 0,88 11 1309
Krom 7,03 µg 7,2 1,21 - 15,5 11 1309
Selen 2,38 µg 2,1 0,64 - 5,5 11 1309
Fosfor 110 mg 106,5 87 - 149 18 1309, 1257, 1011
Chlorid 743 mg 757,5 606 - 880 24 2006, 1257, 1309
Jod 16,7 µg 17,55 3,1 - 23,3 20 1309, 2006
Nikkel 3,51 µg 3,06 0,51 - 10,7 11 1309
Cadmium 2,69 µg 2,6 1,7 - 4 11 1309
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum monosakkarider 0 g 1003
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 43,2 g 43,4 38,4 - 46,5 15 1257, 1309
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,010 0,333 1309
C16:0 0,728 25,3 1309
C18:0 0,141 4,91 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,001 0,0521 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,010 0,333 1309
C18:1,n-7 0,047 1,63 1309
C18:1,n-9 0,962 33,5 1309
C20:1,n-11 0,013 0,451 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,858 29,8 1309
C18:3,n-3 0,102 3,53 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,880 30,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,032 35,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,960 33,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0 1003
Sum fedtsyrer 2,871 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,102 3,53 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,858 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 368 250 T 861
Leucin 632 430 T 861
Lysin 206 140 T 861
Methionin 137 93 T 861
Cystin 162 110 T 861
Phenylalanin 441 300 T 861
Tyrosin 206 140 T 861
Threonin 250 170 T 861
Tryptofan 88 60 T 861
Valin 427 290 T 861
Arginin 338 230 T 861
Histidin 191 130 T 861
Alanin 279 190 T 861
Asparaginsyre 412 280 T 861
Glutaminsyre 2710 1840 T 861
Glycin 353 240 T 861
Prolin 971 660 T 861
Serin 441 300 T 861
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,902

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby