DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 751
Tun i tomat, konserves
Engelsk navn
Tuna, in tomato sauce, canned
Taxonomisk navn
Thunnus thynnus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 478 kJ 1003
Energi (kcal) 113 kcal 1003
Protein 17,2 g 1312
Protein fra Aminosyrer 14,6 g 1003
Protein, deklaration 17,2 g 1312
Kulhydrat difference 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 2,9 g 2,815 2,61 - 3,39 4 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,77 g 3 1003
Aske 1,2 g 1312
Tørstof 25,9 g 1312
Vand 74,1 g 1312
Nitrogen 2,752 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 372 RE 1003
Retinol 372 µg 1001
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,81 µg 1003
D3-vitamin 2,81 µg 2,805 2,77 - 2,84 2 T 825
E-vitamin 1,20 α-TE
alfa-Tokoferol 1,20 mg 1,01 - 1,33 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 0 2 T 825
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0615 mg 0,0615 0,059 - 0,064 2 T 825
Niacinækvivalent 13,2 NE 1003
Niacin 10,1 mg 1001
B6-vitamin 0,425 mg 1352
Pantothensyre 0,320 mg 1352
Biotin 3,00 µg T 1088
Folat 15,0 µg 7,5 - 18,4 6 1374
Frit folat 7,00 µg 3,5 - 12,7 6 1374
B12-vitamin 2,20 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1088
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 307 mg 192 - 409 3 1058
Kalium 350 mg 334 - 379 3 1058
Calcium 8,90 mg 8,9 8,6 - 9,2 2 T 825
Magnesium 27,0 mg 25 - 29,7 3 1058
Jern 1,20 mg 1,2 - 1,2 2 1099
Kobber 0,0530 mg 0,046 - 0,06 2 1099
Zink 1,80 mg 1,2 - 2,4 2 1099
Mangan 0,0120 mg 0,012 - 0,012 2 T 1088
Krom 9,00 µg 0,5 - 28 4 T 1088
Molybdæn 0 µg 1 T 1088
Selen 68,0 µg 59 - 76 2 T 1088
Fosfor 164 mg 163,5 161 - 166 2 T 825
Jod 15,6 µg 15,55 14,5 - 16,6 2 T 825
Nikkel 2,00 µg 1 - 2 4 1348
Kviksølv 42,0 µg 21 - 85 4 1348
Arsen 99,0 µg 1 1348
Cadmium 2,00 µg 1 - 4 4 1348
Bly 29,0 µg 7 - 47 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1002
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,009 0,397 1818
C16:0 0,310 13,3 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 0,116 4,99 1818
C20:0 0,011 0,489 1818
C22:0 0,000 0 1818
C24:0 0,004 0,183 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,016 0,672 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C18:1,n-9 0,529 22,7 1818
C20:1,n-11 0,009 0,407 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,027 1,15 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,004 43,1 1818
C18:3,n-3 0,125 5,38 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 0,018 0,754 1818
C22:5,n-3 0,009 0,366 1818
C22:6,n-3 0,129 5,54 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,010 0,438 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,451 19,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,581 24,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,284 55,1 1003
Sum fedtsyrer 2,326 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,280 12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,004 43,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 47 mg 2 T 904
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 936 340 1059
Leucin 1490 540 1059
Lysin 1540 560 1059
Methionin 550 200 1059
Cystin 83 30 1059
Phenylalanin 716 260 1059
Tyrosin 633 230 1059
Threonin 853 310 1059
Tryptofan 187 68 1059
Valin 1100 400 1059
Arginin 991 360 1059
Histidin 605 220 1059
Alanin 1070 390 1059
Asparaginsyre 1790 650 1059
Glutaminsyre 2370 860 1059
Glycin 716 260 1059
Prolin 660 240 1059
Serin 716 260 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,200 mg 0 - 0,4 2 1473
Serotonin 0 mg 1474
Tyramin 0,656 mg - 3,68 7 1455
Phenylethylamin 0,726 mg - 4,46 7 1455
Putrescin 0,1000 mg 0 - 0,3 2 1473
Cadaverin 8,05 mg 0,005 - 44,7 7 1455
Spermin 0,1000 mg 0 - 0,3 2 1473
Spermidin 0 mg 0 - 0,3 2 1473
Sum biogene aminer 9,83 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby