DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 76
Risengryn, grødris, brune, rå
Engelsk navn
Rice groats, brown, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1536 kJ 1003
Energi (kcal) 362 kcal 1003
Protein 6,8 g 6,6 - 6,9 2 1825
Protein fra Aminosyrer 5,2 g 1003
Protein, deklaration 6,8 g 6,6 - 6,9 2 1825
Kulhydrat difference 78,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 76,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 76,3 g 1003
Kostfibre 2,4 g 2,4 - 2,4 2 1825
Fedt 2,8 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,1 g 1,1 - 1,2 2 1825
Tørstof 89,4 g 89,3 - 89,4 2 1825
Vand 10,6 g 10,6 - 10,7 2 1825
Nitrogen 1,088 g 1,05 - 1,1 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1 2132
D-vitamin 0 µg 1 2132
E-vitamin 0 α-TE 1 2136
Thiamin (B1-vitamin) 0,413 mg 1 2132
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0430 mg 1 2132
Niacinækvivalent 1,52 NE 1003
B6-vitamin 0,509 mg 1 2132
Folat 20,0 µg 1 2132
B12-vitamin 0 µg 1 2132
C-vitamin 0 mg 1 2132
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kalium 268 mg 1 2132
Calcium 12,1 mg 9,9 - 15,1 6 1015
Magnesium 143 mg 1 2132
Jern 1,80 mg 1 2132
Zink 2,02 mg 1 2132
Selen 0 µg 1 2136
Fosfor 307 mg 249 - 340 6 1015
Jod 2,10 µg 1 2136
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,200 g 1 2136
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,536 2132
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,971 2132
Sum flerumættede fedtsyrer 0,959 2132
Sum fedtsyrer 2,240 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,041 2132
Sum n-6 fedtsyrer 0,918 2132
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 283 260 T 156
Leucin 500 460 T 156
Lysin 239 220 T 156
Methionin 152 140 T 156
Cystin 76 70 T 156
Phenylalanin 348 320 T 156
Tyrosin 185 170 T 156
Threonin 218 200 T 156
Tryptofan 91 84 T 156
Valin 424 390 T 156
Arginin 490 450 T 156
Histidin 141 130 T 156
Alanin 381 350 T 156
Asparaginsyre 577 530 T 156
Glutaminsyre 979 900 T 156
Glycin 294 270 T 156
Prolin 294 270 T 156
Serin 326 300 T 156
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,8 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby