DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 815
Cashewnød, tørristet
Engelsk navn
Cashew nuts, dry roasted
Taxonomisk navn
Anarcardium occidentale
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2504 kJ 1003
Energi (kcal) 603 kcal 1003
Protein 15,3 g 2 1938
Protein fra Aminosyrer 14,5 g 1003
Protein, deklaration 18,1 g 2 1938
Kulhydrat difference 32,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 29,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 26,9 g 1003
Kostfibre 3,0 g 1938
Fedt 46,4 g 2 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 1003
Aske 4,0 g 2 1938
Tørstof 98,3 g 2 1938
Vand 1,7 g 2 1938
Nitrogen 2,889 g 2 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,840 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,200 mg 1 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,200 mg 1 1938
Niacinækvivalent 5,35 NE 1003
Niacin 1,40 mg 1 1938
B6-vitamin 0,256 mg 1938
Pantothensyre 1,22 mg 1938
Folat 69,0 µg 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 16,0 mg 1938
Kalium 565 mg 2 1938
Calcium 45,0 mg 1 1938
Magnesium 260 mg 1 1938
Jern 6,00 mg 1 1938
Kobber 2,22 mg 1938
Zink 5,60 mg 1 1938
Mangan 0,826 mg 1938
Selen 14,6 µg 1 2135
Fosfor 490 mg 1 1938
Jod 0 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Crude fibre 0,700 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1938
C6:0 0,000 0 1938
C8:0 0,132 0,296 1342
C10:0 0,132 0,296 1342
C12:0 0,789 1,78 1342
C14:0 0,354 0,799 1342
C16:0 4,401 9,93 1342
C18:0 3,005 6,78 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,324 0,73 1342
C18:1,n-9 27,112 61,1 1342
C20:1,n-11 0,142 0,319 1342
C22:1,n-9 0,000 0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 7,759 17,5 1342
C18:3,n-3 0,162 0,365 1342
C18:4,n-3 0,000 0 1938
C20:4,n-6 0,000 0 1938
C20:5,n-3 0,000 0 1938
C22:5,n-3 0,000 0 1938
C22:6,n-3 0,000 0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 8,812 19,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 27,578 62,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 7,921 17,8 1003
Sum fedtsyrer 44,311 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,162 0,365 1003
Sum n-6 fedtsyrer 7,759 17,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 722 250 1342
Leucin 1270 440 1342
Lysin 809 280 1342
Methionin 274 95 1342
Cystin 283 98 1342
Phenylalanin 780 270 1342
Tyrosin 491 170 1342
Threonin 578 200 1342
Tryptofan 237 82 1342
Valin 1040 360 1342
Arginin 1730 600 1342
Histidin 404 140 1342
Alanin 693 240 1342
Asparaginsyre 1500 520 1342
Glutaminsyre 3610 1250 1342
Glycin 809 280 1342
Prolin 693 240 1342
Serin 838 290 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,30
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,956
Massefylde 0,5 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby