DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 904
Tun, rå
Engelsk navn
Tuna, raw
Taxonomisk navn
Thunnus thynnus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 496 kJ 1003
Energi (kcal) 117 kcal 1003
Protein 26,8 g 0 1 1069
Protein fra Aminosyrer 22,3 g 1003
Protein, deklaration 26,8 g 0 1 1069
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,1 g 1 1069
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,3 g 1 1069
Tørstof 29,2 g 1 1069
Vand 70,8 g 1 1069
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Nitrogen 4,400 g 1 1069
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 372 RE 1003
Retinol 372 µg 123 - 834 12 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,81 µg 1003
D3-vitamin 2,81 µg 2,805 2,77 - 2,84 2 T 825
E-vitamin 1,20 α-TE
alfa-Tokoferol 1,20 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0 mg 1003
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0800 mg 1 1022
Niacinækvivalent 13,6 NE 1003
Niacin 8,50 mg 7,7 - 8,9 2 1018
B6-vitamin 1,000 mg 1 1025
Pantothensyre 0,660 mg 1364
Biotin 1,50 µg 1 1369
Folat 15,0 µg 7,5 - 18,4 6 1374
Frit folat 7,00 µg 3,5 - 12,7 6 1374
B12-vitamin 4,80 µg 1364
C-vitamin 2,60 mg 1003
Ascorbinsyre 2,60 mg 0 - 10,7 9 1369
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 43,0 mg 41 - 45 1343
Kalium 363 mg 252 - 518 42 1367
Calcium 10,00 mg 1 1030
Magnesium 50,0 mg 1 1367
Jern 1,50 mg 1,42 - 1,49 2 1043
Kobber 0,0509 mg 0,019 - 0,085 20 T 1088
Zink 0,0800 mg 1368
Mangan 0,0300 mg 0,01 - 0,05 2 1368
Krom 1,05 µg 0,77 0,02 - 4 18 1916
Selen 79,6 µg 48,8 - 232 30 1916, 1890
Fosfor 200 mg 1364
Jod 15,6 µg 15,55 14,5 - 16,6 2 T 825
Nikkel 1,16 µg 0,008 - 14,3 30 1916, 1890
Kviksølv 35,1 µg 3,8 - 190 30 1916, 1890
Arsen 122 µg 65,9 - 267 31 1851, 1916, 1890
Cadmium 1,25 µg 0,24 - 3,34 31 1851, 1890, 1916
Bly 0,180 µg 0,015 - 0,48 12 1890
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum organiske syrer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,210 2141
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,190 2141
Sum flerumættede fedtsyrer 0,130 2141
Sum fedtsyrer 0,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,090 2141
Sum n-6 fedtsyrer 0,040 2141
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 47 mg 2 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1450 330 T 1088
Leucin 2070 470 T 1088
Lysin 2510 570 T 1088
Methionin 792 180 T 1088
Cystin 189 43 T 1088
Phenylalanin 1100 250 T 1088
Tyrosin 968 220 T 1088
Threonin 1190 270 T 1088
Tryptofan 308 70 T 1088
Valin 1630 370 T 1088
Arginin 1540 350 T 1088
Histidin 1360 310 T 1088
Alanin 1670 380 T 1088
Asparaginsyre 2510 570 T 1088
Glutaminsyre 3430 780 T 1088
Glycin 1190 270 T 1088
Prolin 924 210 T 1088
Serin 1060 240 T 1088
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby