DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 955
Gås, kød, rå
Engelsk navn
Goose, flesh only, raw
Taxonomisk navn
Anser anser
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 663 kJ 1003
Energi (kcal) 158 kcal 1003
Protein 22,8 g 4 1342
Protein fra Aminosyrer 19,8 g 1003
Protein, deklaration 22,8 g 4 1342
Kulhydrat difference 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 7,1 g 4 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 1 1003
Aske 1,1 g 1342
Tørstof 31,7 g 1342
Vand 68,3 g 1342
Nitrogen 3,640 g 4 1342
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 30,0 RE 1003
Retinol 30,0 µg 9 - 60 3 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg T 101
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg T 101
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,129 mg 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,377 mg 1938
Niacinækvivalent 9,56 NE 1003
Niacin 4,28 mg 1938
B6-vitamin 0,640 mg 1938
Pantothensyre 1,97 mg 1938
Folat 11,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0,490 µg 1938
C-vitamin 7,20 mg 1003
Ascorbinsyre 7,20 mg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 69,0 mg 1 1058
Kalium 315 mg 1 1058
Calcium 13,0 mg 1938
Magnesium 24,0 mg 1 1058
Jern 2,57 mg 1938
Kobber 0,306 mg 19 1938
Zink 2,34 mg 1938
Mangan 0,0240 mg 1938
Selen 24,0 µg 14 - 35 5 T 87
Fosfor 312 mg 1 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 1342
C12:0 0,032 0,577 1342
C14:0 0,032 0,577 1342
C16:0 1,567 28,2 1342
C18:0 0,981 17,6 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,288 5,19 1342
C18:1,n-9 1,684 30,3 1342
C20:1,n-11 0,000 0 1342
C22:1,n-9 0,000 0 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,851 15,3 1342
C18:3,n-3 0,107 1,92 1342
C20:4,n-6 0,000 0 1342
C20:5,n-3 0,000 0 1342
C22:5,n-3 0,000 0 1342
C22:6,n-3 0,000 0 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,611 47,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 1,972 35,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,957 17,2 1003
Sum fedtsyrer 5,540 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,107 1,92 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,851 15,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 84 mg 1 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1170 320 1342
Leucin 1930 530 1342
Lysin 1930 530 1342
Methionin 619 170 1342
Cystin 349 96 1342
Phenylalanin 946 260 1342
Tyrosin 874 240 1342
Threonin 983 270 1342
Tryptofan 317 87 1342
Valin 1200 330 1342
Arginin 1460 400 1342
Histidin 619 170 1342
Alanin 1460 400 1342
Asparaginsyre 2220 610 1342
Glutaminsyre 3570 980 1342
Glycin 1270 350 1342
Prolin 1130 310 1342
Serin 983 270 1342
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 53
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,777

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby