DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 95
Ylette naturel
Engelsk navn
Ymer, low fat
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 246 kJ 1003
Energi (kcal) 58 kcal 1003
Protein 6,3 g 5,3 - 7,4 81 2092, 1236
Protein fra Aminosyrer 5,9 g 1003
Protein, deklaration 6,2 g 5,19 - 7,25 81 2092, 1236
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,8 g 1,3 - 2,4 81 2092, 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,10 g 1 1003
Aske 0,9 g 0,92 0,92 - 0,92 1 2092
Tørstof 13,5 g 12,6 - 13,5 81 2092, 1236
Vand 86,5 g 86,4 - 87,4 81 1236, 2092
Nitrogen 0,986 g 0,831 - 1,16 81 2092, 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 11,0 µg 1 2092
beta-Caroten 8,00 µg 1003
D-vitamin 0,0500 µg 1003
D3-vitamin 0,0500 µg 1003
E-vitamin 0,0400 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0393 mg 0,03 - 0,048 4 1046, 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,225 mg 0,16 - 0,266 6 2092, 1046
Niacinækvivalent 1,60 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 0,07 - 0,12 3 2092, 1046
B6-vitamin 0,0440 mg 0,039 - 0,052 3 2092, 1046
Pantothensyre 0,330 mg 1 2092
Biotin 1,90 µg 1 2092
Folat 14,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0,533 µg 0,44 - 0,64 3 2092, 1046
C-vitamin 0,400 mg 1003
Ascorbinsyre 0,400 mg 0,3 - 0,4 3 1046
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 38,0 mg 1 2092
Kalium 156 mg 147 - 164 18 1232, 2092
Calcium 194 mg 172 - 214 19 2092, 1232
Magnesium 15,3 mg 13,7 - 17,1 19 1232, 2092
Jern 0,0240 mg 1 2092
Kobber 0,0140 mg 1 2092
Zink 0,701 mg 0,63 - 0,79 7 2092, 1234
Mangan 0,00300 mg 1 2092
Krom 0,360 µg 1 2092
Selen 3,60 µg 1 2092
Fosfor 134 mg 117 - 151 18 2092, 1232
Chlorid 81,0 mg 57 - 103 10 2092, 1232
Jod 13,0 µg 1 2092
Nikkel 0,440 µg 1 2092
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0,0576 g 0 - 0,25 25 2092, 1224
Glukose 0 g 14 1224, 2092
Sum monosakkarider 0,0576 g 1003
Laktose 3,25 g 2,66 - 3,59 25 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 3,25 g 1003
Sum sukkerarter 3,31 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 1,04 g 0,76 - 1,48 24 1224
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,15 19 1224
Mælkesyre 1,07 g 0,78 - 1,48 24 1224
Citronsyre 0,0400 g 0,01 - 0,14 25 1224
Sum organiske syrer 1,11 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,068 4 2092
C6:0 0,041 2,4 2092
C8:0 0,027 1,6 2092
C10:0 0,054 3,2 2092
C12:0 0,054 3,2 2092
C14:0 0,177 10,4 2092
C15:0 0,014 0,8 2092
C16:0 0,489 28,8 2092
C18:0 0,204 12 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,014 0,8 2092
C16:1,n-7 0,027 1,6 2092
C18:1,n-7 0,014 0,8 2092
C18:1,n-9 0,353 20,8 2092
C18:1,trans 0,068 4 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,041 2,4 2092
C18:2,konjugeret 0,014 0,8 2092
C18:3,n-3 0,014 0,8 2092
C18:2,trans 0,014 0,8 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,014 0,8 2092
Sum mættede fedtsyrer 1,127 66,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,407 24 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,068 4 1003
Sum transfedtsyrer 0,081 4,8 1003
Sum fedtsyrer 1,697 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,014 0,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,041 2,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 8 mg 81 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 355 360 T 170
Leucin 631 640 T 170
Lysin 542 550 T 170
Methionin 187 190 T 170
Cystin 14 14 T 170
Phenylalanin 315 320 T 170
Tyrosin 325 330 T 170
Threonin 256 260 T 170
Tryptofan 90 91 T 170
Valin 444 450 T 170
Arginin 227 230 T 170
Histidin 187 190 T 170
Alanin 217 220 T 170
Asparaginsyre 503 510 T 170
Glutaminsyre 1340 1360 T 170
Glycin 138 140 T 170
Prolin 661 670 T 170
Serin 385 390 T 170
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945
Massefylde 1,0 1 2026

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby