DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 98
Smelteost, 45+
Engelsk navn
Cheese, processed, 45 % fidm.
Taxonomisk navn
Bos taurus
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1273 kJ 1003
Energi (kcal) 307 kcal 1003
Protein 20,7 g 20,6712 20,6 - 20,6 1 2092
Protein fra Aminosyrer 18,2 g 1003
Protein, deklaration 20,3 g 20,25 20,2 - 20,2 1 2092
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 24,5 g 23,1 - 24,5 34 1221, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,34 g 58 1003
Aske 5,8 g 5,81 5,81 - 5,81 1 2092
Tørstof 51,9 g 51,6 - 51,9 34 2092, 1221
Vand 48,1 g 48,1 - 48,4 34 2092, 1221
Nitrogen 3,240 g 3,24 3,24 - 3,24 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 213 RE 1003
Retinol 204 µg 204 204 - 204 1 2092
beta-Caroten 108 µg 1003
D-vitamin 0,250 µg 1003
D3-vitamin 0,250 µg 1003
E-vitamin 0,550 α-TE
alfa-Tokoferol 0,550 mg 0,55 0,55 - 0,55 1 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,430 mg 1347
Niacinækvivalent 4,85 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1347
B6-vitamin 0,0250 mg 1347
Pantothensyre 0,400 mg 1001
Biotin 1,50 µg 1344
Folat 7,00 µg 1375
Frit folat 3,00 µg 1375
B12-vitamin 1,000 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 535 mg 279 - 1440 58 1221, 2092
Kalium 106 mg 47 - 180 3 1348, 2092
Calcium 630 mg 450 - 960 37 1221, 2092
Magnesium 26,1 mg 26,1 26,1 - 26,1 1 2092
Jern 0,264 mg 0,113 - 0,41 3 1348, 2092
Kobber 0,249 mg 0,0475 - 0,61 3 2092, 1348
Zink 2,75 mg 2,4 - 3,06 3 1348, 2092
Mangan 0,0327 mg 0,016 - 0,046 3 2092, 1348
Krom 1,29 µg 1,29 1,29 - 1,29 1 2092
Molybdæn 6,00 µg 2 1348
Selen 10,4 µg 10,4 10,4 - 10,4 1 2092
Fosfor 805 mg 460 - 1120 37 2092, 1221
Chlorid 920 mg 1 2092
Jod 11,2 µg 6,8 - 14,8 6 T 148
Nikkel 2,25 µg 0,75 - 5 3 1348, 2092
Kviksølv 0,1000 µg 2 1348
Arsen 1,000 µg 2 1348
Cadmium 0,01000 µg 1538
Bly 0,450 µg 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose g 1 2092
Galaktose g 1 2092
Glukose g 1 2092
Laktose 0,800 g 0,8 0,8 - 0,8 1 2092
Sakkarose g 1 2092
Sum disakkarider 0,800 g 1003
Sum sukkerarter 0,800 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,820 3,54 2092
C6:0 0,569 2,46 2092
C8:0 0,319 1,37 2092
C10:0 0,683 2,95 2092
C12:0 0,786 3,39 2092
C14:0 2,403 10,3 2092
C15:0 0,241 1,04 2092
C16:0 6,832 29,5 2092
C18:0 2,642 11,4 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,217 0,94 2092
C16:1,n-7 0,330 1,42 2092
C18:1,n-7 0,263 1,13 2092
C18:1,n-9 4,782 20,6 2092
C20:1,n-11 0,319 1,37 1227
C18:1,trans 0,865 3,74 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,387 1,67 2092
C18:2,konjugeret 0,099 0,428 2092
C18:3,n-3 0,089 0,384 2092
C18:2,trans 0,169 0,729 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,298 1,29 2092
Sum mættede fedtsyrer 15,294 66,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,912 25,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,575 2,48 1003
Sum transfedtsyrer 1,034 4,47 1003
Sum fedtsyrer 23,114 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,089 0,384 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,387 1,67 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 81 mg 34 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1130 350 1059
Leucin 1910 590 1059
Lysin 1650 510 1059
Methionin 583 180 1059
Cystin 75 23 1059
Phenylalanin 1070 330 1059
Tyrosin 1130 350 1059
Threonin 713 220 1059
Tryptofan 285 88 1059
Valin 1390 430 1059
Arginin 648 200 1059
Histidin 583 180 1059
Alanin 648 200 1059
Asparaginsyre 1460 450 1059
Glutaminsyre 4050 1250 1059
Glycin 421 130 1059
Prolin 2170 670 1059
Serin 1170 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,20 mg 0,001 - 8 4 1480
Serotonin 0 mg 1474
Tyramin 3,00 mg 1,1 - 7,2 1486
Sum biogene aminer 6,20 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby