DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 991
Hvedebrød med fedtrige frø, store, industrifremstillet
Engelsk navn
Wheat bread, high fat seeds, industrially produced
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1 1267
FCF 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1122 kJ 1003
Energi, kcal 267 kcal 1003
Nitrogen, total 1,680 g 1,64 1,56 - 1,87 6 1257, 1011, 1309
Protein, videnskabelig 9,6 g 9,348 8,89 - 10,6 6 1309, 1011, 1257
Protein, deklaration 10,5 g 10,25 9,75 - 11,6 6 1309, 1011, 1257
Kulhydrat, difference 45,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 40,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 39,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 5,3 g 5,45 4,2 - 6,1 6 1309, 1011, 1257
Fedt, total 6,4 g 5,6 4,6 - 9,3 6 1011, 1257, 1309
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,9 g 1,895 1,71 - 2,04 6 1309, 1011, 1257
Tørstof 63,2 g 62,95 59,3 - 67 6 1257, 1011, 1309
Vand 36,8 g 37,05 33 - 40,7 6 1309, 1011, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg T 836
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE
alfa-tokoferol 0,500 mg 0,31 - 0,63 4 T 861
B1-vitamin 0,218 mg 0,189 0,18 - 0,292 5 1257, 1309, 1011
B2-vitamin, riboflavin 0,0834 mg 0,082 0,061 - 0,108 5 1309, 1011, 1257
Niacinækvivalent 1,68 NE 1003
Niacin 1,12 mg 1,09 0,99 - 1,28 3 1309
B6-vitamin 0,0763 mg 0,049 - 0,21 20 T 861
Pantothensyre 0,307 mg 0,31 0,28 - 0,33 3 1309
Biotin 3,70 µg 3,7 3,5 - 3,9 2 1309
Folat 26,0 µg 25 22 - 32 4 1309, 1257
B12-vitamin 0,117 µg 0,118 0,112 - 0,12 3 1309
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg T 836
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 750 mg 770 598 - 870 8 1257, 2006, 1309
Natrium, Na 439 mg 435,5 282 - 612 18 2006, 1309, 2097, 1011, 1257
Kalium, K 195 mg 186 177 - 223 5 1011, 1257, 1309
Calcium, Ca 33,2 mg 30,6 29,6 - 45 5 1309, 1257, 1011
Magnesium, Mg 43,4 mg 43,1 36 - 53 5 1309, 1011, 1257
Fosfor, P 147 mg 138 121 - 177 5 1257, 1309, 1011
Jern, Fe 1,50 mg 1,49 1,4 - 1,62 5 1257, 1011, 1309
Kobber, Cu 0,205 mg 0,205 0,181 - 0,23 4 1257, 1309
Zink, Zn 1,14 mg 1,16 1,01 - 1,2 5 1309, 1011, 1257
Jod, I 16,6 µg 16,05 10,9 - 21,4 6 1309, 2006
Mangan, Mn 0,740 mg 0,74 0,7 - 0,78 3 1309
Chrom, Cr 5,80 µg 4,4 3,8 - 9,2 3 1309
Selen, Se 3,57 µg 3,5 2,8 - 4,4 3 1309
Nikkel, Ni 14,2 µg 2,9 - 30,8 13 1309, 1889
Cadmium, Cd 4,17 µg 1,4 - 8,1 13 1889, 1309
Bly, Pb 1,30 µg 1,1 0 - 2,8 10 1889
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse 36,8 g 36,8 34,6 - 38,6 5 1309, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0 1309
C10:0 0,000 0 1309
C12:0 0,000 0 1309
C14:0 0,000 0 1309
C16:0 1,179 23 1309
C18:0 0,191 3,73 1309
C20:0 0,000 0 1309
C22:0 0,000 0 1309
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0 1309
C18:1,n-9 1,554 30,3 1309
C18:1,n-7 0,058 1,13 1309
C20:1,n-11 0,000 0 1309
C18:1,trans 0,000 0 1309
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,158 22,6 1309
C18:3,n-3 (ALA) 0,980 19,1 1309
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,370 26,7 1003
Sum monoumættede 1,612 31,4 1003
Sum polyumættede 2,138 41,7 1003
Transfedtsyrer, total 0,000 0 1003
Fedtsyrer, total 5,120 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,980 19,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,158 22,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 420 250 T 861
Leucin 723 430 T 861
Lysin 235 140 T 861
Methionin 156 93 T 861
Cystin 185 110 T 861
Phenylalanin 504 300 T 861
Tyrosin 235 140 T 861
Threonin 286 170 T 861
Tryptofan 101 60 T 861
Valin 487 290 T 861
Arginin 386 230 T 861
Histidin 218 130 T 861
Alanin 319 190 T 861
Asparaginsyre 470 280 T 861
Glutaminsyre 3090 1840 T 861
Glycin 403 240 T 861
Prolin 1110 660 T 861
Serin 504 300 T 861

© 2022 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby