DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1811
Bønner, røde kidney, kogte, spiseklare
Engelsk navn
Beans, red kidney, cooked, ready to eat
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 524 kJ 1003
Energi (kcal) 125 kcal 1003
Protein 8,1 g 8,078 8,02 - 8,13 2 2184
Protein fra Aminosyrer 8,0 g 1003
Protein, deklaration 9,6 g 9,562 9,5 - 9,62 2 2184
Kulhydrat difference 27,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 15,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 13,7 g 1003
Kostfibre 12,2 g 1003
Fedt 0,9 g 0,85 0,8 - 0,9 2 2184
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,44 g 2 1003
Aske 1,9 g 1,865 1,86 - 1,87 2 2184
Tørstof 38,2 g 38,16 38,1 - 38,1 2 2184
Vand 61,8 g 61,83 61,8 - 61,8 2 2184
Nitrogen 1,530 g 1,53 1,52 - 1,54 2 2184
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 2 2184
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 2 2184
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
gamma-Tokoferol 1,67 mg 1,665 1,64 - 1,69 2 2184
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2184
K1-vitamin 1,24 µg 1,24 1,23 - 1,25 2 2184
Thiamin (B1-vitamin) 0,0940 mg 0,094 0,093 - 0,095 2 2184
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0817 mg 0,081 0,0786 - 0,0848 2 2184
Niacinækvivalent 2,64 NE 1003
Niacin 0,751 mg 0,751 0,739 - 0,763 2 2184
B6-vitamin 0,0568 mg 0,056 0,0538 - 0,0597 2 2184
Pantotensyre 0,101 mg 0,101 0,0947 - 0,108 4 2184
Biotin 4,85 µg 4,85 4,7 - 5 2 2184
Folat 32,6 µg 32,55 32,2 - 32,9 2 2184
C-vitamin 16,4 mg 16,35 16,1 - 16,6 2 2184
Cholin 30,5 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 175 mg 175,0 170 - 180 2 2184
Kalium 555 mg 555,0 550 - 560 2 2184
Calcium 55,5 mg 55,5 52 - 59 2 2184
Magnesium 64,5 mg 64,5 63 - 66 2 2184
Jern 2,30 mg 2,3 2,2 - 2,4 2 2184
Kobber 0,330 mg 0,33 0,32 - 0,34 2 2184
Zink 1,05 mg 1,05 1 - 1,1 2 2184
Mangan 0,525 mg 0,525 0,52 - 0,53 2 2184
Krom 13,0 µg 13,0 13 - 13 2 2184
Molybdæn 205 µg 205,0 200 - 210 2 2184
Selen 1,40 µg 1,4 1,3 - 1,5 2 2184
Fosfor 180 mg 180,0 180 - 180 2 2184
Jod 0 µg - 5 2 2184
Nikkel 41,5 µg 41,5 41 - 42 2 2184
Kviksølv 0 µg - 0,1 2 2184
Arsen 0,500 µg 0,5 0,5 - 0,5 2 2184
Cadmium 0 µg - 0,1 2 2184
Bly 0,500 µg 0,5 0,5 - 0,5 2 2184
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 2 2184
Galaktose 0 g - 0,2 2 2184
Glukose 0 g - 0,2 2 2184
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2184
Maltose 0 g - 0,2 2 2184
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2184
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Stivelse/Glykogen 4,50 g 4,5 4,1 - 4,9 2 2184
Uopløselige kostfibre 6,5 g 6,465 6,16 - 6,77 2 2184
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 3,8 g 3,825 3,75 - 3,9 2 2184
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 1,9 g 1,915 1,83 - 2 2 2184
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 432 2184
Leucin 795 2184
Lysin 683 2184
Methionin 108 2184
Cystin 76 2184
Phenylalanin 559 2184
Tyrosin 293 2184
Threonin 418 2184
Tryptofan 114 2184
Valin 506 2184
Arginin 568 2184
Histidin 276 2184
Alanin 415 2184
Asparaginsyre 1190 2184
Glutaminsyre 1510 2184
Glycin 383 2184
Prolin 403 2184
Serin 592 2184
Hydroxyprolin 0 2184
Ornitin 0 2184
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 2 2184
Nitrogen-til-protein faktor 5,28 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby