DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1822
Grønne bønner (haricots verts), dybfrost
Engelsk navn
Green beans (haricots verts), frozen
Taxonomisk navn
Phaseolus vulgaris (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 128 kJ 1003
Energi (kcal) 31 kcal 1003
Protein 1,9 g 1,89 1,83 - 1,94 2 2183
Protein fra Aminosyrer 1,5 g 1003
Protein, deklaration 2,2 g 2,187 2,12 - 2,25 2 2183
Kulhydrat difference 6,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 3,8 g 1003
Fedt 0,3 g 0,35 0,3 - 0,4 2 2183
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 2 1003
Aske 0,7 g 0,74 0,74 - 0,74 2 2183
Tørstof 9,9 g 9,855 9,73 - 9,98 2 2183
Vand 90,1 g 90,14 90 - 90,2 2 2183
Nitrogen 0,350 g 0,35 0,34 - 0,36 2 2183
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 56,3 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 338 µg 337,5 330 - 345 2 2183
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,263 α-TE
alfa-Tokoferol 0,263 mg 0,262 0,255 - 0,27 2 2183
K1-vitamin 5,32 µg 5,32 5,08 - 5,56 2 2183
Thiamin (B1-vitamin) 0,0550 mg 0,055 0,054 - 0,056 2 2183
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0706 mg 0,070 0,0702 - 0,071 2 2183
Niacinækvivalent 0,807 NE 1003
Niacin 0,421 mg 0,421 0,416 - 0,426 2 2183
B6-vitamin 0,0585 mg 0,058 0,0557 - 0,0612 2 2183
Pantotensyre 0,0516 mg 0,051 0,0476 - 0,0557 4 2183
Biotin 4,63 µg 4,63 4,51 - 4,75 2 2183
Folat 48,1 µg 48,05 46,4 - 49,7 2 2183
C-vitamin 11,8 mg 11,8 11,6 - 12 2 2183
Cholin 15,3 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,80 mg 2,8 2,8 - 2,8 2 2183
Kalium 290 mg 290,0 290 - 290 2 2183
Calcium 71,0 mg 71,0 70 - 72 2 2183
Magnesium 26,5 mg 26,5 26 - 27 2 2183
Jern 0,920 mg 0,92 0,85 - 0,99 2 2183
Kobber 0,0720 mg 0,072 0,071 - 0,073 2 2183
Zink 0,305 mg 0,305 0,3 - 0,31 2 2183
Mangan 0,240 mg 0,24 0,23 - 0,25 2 2183
Krom 9,30 µg 9,3 7,6 - 11 2 2183
Molybdæn 0,0265 µg 0,026 0,026 - 0,027 2 2183
Selen 0 µg - 1 2 2183
Fosfor 44,5 mg 44,5 43 - 46 2 2183
Jod 0 µg - 5 2 2183
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,650 g 0,65 0,6 - 0,7 2 2183
Glukose 0 g - 0,2 2 2183
Sum monosakkarider 0,650 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2183
Maltose 0 g - 0,2 2 2183
Sakkarose 0 g - 0,2 2 2183
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,650 g 1003
Stivelse/Glykogen 1,10 g 1,1 1,1 - 1,1 2 2183
Uopløselige kostfibre 2,7 g 2,7 2,7 - 2,7 2 2183
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1,1 1 - 1,2 2 2183
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,6 2 2183
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 71 2183
Leucin 123 2183
Lysin 116 2183
Methionin 27 2183
Cystin 23 2183
Phenylalanin 76 2183
Tyrosin 57 2183
Threonin 79 2183
Tryptofan 23 2183
Valin 93 2183
Arginin 91 2183
Histidin 43 2183
Alanin 102 2183
Asparaginsyre 315 2183
Glutaminsyre 219 2183
Glycin 76 2183
Prolin 70 2183
Serin 119 2183
Hydroxyprolin 0 2183
Ornitin 0 2183
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 14 2183
Nitrogen-til-protein faktor 5,40 1 2178

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby