DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1859
Mango, rå
Engelsk navn
Mango, raw
Taxonomisk navn
Mangifera indica (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 218 kJ 1003
Energi (kcal) 52 kcal 1003
Protein 0,2 g 0,75 - 0,812 8 2179
Protein fra Aminosyrer 0,3 g 1003
Protein, deklaration 0,2 g 0,75 - 0,812 8 2179
Kulhydrat difference 13,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 11,7 g 1003
Kostfibre 2,0 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2179
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 0,3 g 0,305 0,24 - 0,38 8 2179
Tørstof 14,2 g 13,68 10,3 - 19,2 8 2179
Vand 85,8 g 86,31 80,7 - 89,6 8 2179
Nitrogen 0,031 g 0,12 - 0,13 8 2179
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 47,6 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 285 µg 291,0 96 - 566 8 2179
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,03 α-TE
alfa-Tokoferol 1,03 mg 0,991 0,771 - 1,36 8 2179
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 4 2179
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2179
Thiamin (B1-vitamin) 0,0163 mg 0,020 0,016 - 0,027 8 2179
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0321 mg 0,032 0,0199 - 0,0403 8 2179
Niacinækvivalent 0,498 NE 1003
Niacin 0,498 mg 0,560 0,126 - 0,89 8 2179
B6-vitamin 0,0478 mg 0,048 0,0269 - 0,0618 8 2179
Pantotensyre 0,156 mg 0,154 0,122 - 0,195 16 2179
Biotin 0,844 µg 1,02 1,01 - 1,77 8 2179
Folat 30,0 µg 25,45 5,43 - 59,6 8 2179
C-vitamin 21,8 mg 20,5 14,9 - 33,3 8 2179
Cholin 7,60 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,438 mg 0,5 0,5 - 0,9 8 2179
Kalium 149 mg 150,0 120 - 180 8 2179
Calcium 9,56 mg 9,4 7,2 - 12 8 2179
Magnesium 9,57 mg 9,75 6,7 - 12 8 2179
Jern 0,111 mg 0,105 0,08 - 0,17 8 2179
Kobber 0,0688 mg 0,065 0,05 - 0,1 8 2179
Zink 0,0925 mg 0,075 0,06 - 0,16 8 2179
Mangan 0,0625 mg 0,05 0,03 - 0,15 8 2179
Krom 1,13 µg 9 - 9 8 2179
Molybdæn 0 µg - 1 8 2179
Selen 0,488 µg 0,7 - 2,2 8 2179
Fosfor 10,9 mg 10,5 9,4 - 13 8 2179
Jod 6,50 µg 24 - 28 8 2179
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,32 g 3,15 2,7 - 4,6 8 2179
Glukose 1,33 g 1,4 0,8 - 1,8 8 2179
Sum monosakkarider 4,65 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2179
Maltose 0 g - 0,2 8 2179
Sakkarose 5,98 g 6,25 2,9 - 7,7 8 2179
Sum disakkarider 5,98 g 1003
Sum sukkerarter 10,6 g 1003
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2190
Uopløselige kostfibre 1,5 g 1,4 1,2 - 2 8 2179
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 0,5 0,3 - 0,8 8 2179
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2179
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 0 2179
Leucin 25 2179
Lysin 26 2179
Methionin 0 2179
Cystin 7 2179
Phenylalanin 0 2179
Tyrosin 0 2179
Threonin 16 2179
Tryptofan 0 2179
Valin 17 2179
Arginin 55 2179
Histidin 0 2179
Alanin 27 2179
Asparaginsyre 36 2179
Glutaminsyre 68 2179
Glycin 8 2179
Prolin 0 2179
Serin 16 2179
Hydroxyprolin 0 2179
Ornitin 0 2179
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 42 8 2179
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1 1267

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby