DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1266
Sødmælk, økologisk
Engelsk navn
Milk, whole, organic, 3.5 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 269 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 269 kJ 1003
Energi (kcal) 64 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 64 kcal 1003
Protein 3,4 g 3,413 3,25 - 3,57 2 2092
Protein fra Aminosyrer 3,1 g 1003
Protein, deklaration 3,3 g 3,343 3,18 - 3,5 2 2092
Kulhydrat difference 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 6.0
Fedt 3,5 g 3,45 3,4 - 3,5 2 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 2 1003
Aske 0,8 g 0,755 0,73 - 0,78 2 2092
Tørstof 12,6 g 12,55 12,4 - 12,7 2 2092
Vand 87,5 g 87,45 87,3 - 87,6 2 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 36,7 RE 1003
Retinol 34,0 µg 34,0 33 - 35 2 2092
beta-Caroten 16,0 µg T 6.0
D-vitamin 0,0218 µg 1003
D3-vitamin 0,00763 µg 0,004 0,0026 - 0,0186 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,00568 µg 0,005 0,0036 - 0,0081 4 1957
E-vitamin 0,0850 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0850 mg 0,085 0,07 - 0,1 2 2092
K1-vitamin 0 µg T 6.0
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,04 0,04 - 0,04 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,18 0,16 - 0,2 2 2092
Niacinækvivalent 0,877 NE 1003
Niacin 0,110 mg 0,11 0,08 - 0,14 2 2092
B6-vitamin 0,0500 mg 0,05 0,05 - 0,05 2 2092
Pantotensyre 0,370 mg 0,37 0,35 - 0,39 2 2092
Biotin 1,000 µg 1,0 0,9 - 1,1 2 2092
Folat 11,0 µg 7 - 21 52 T 6.0
Frit folat 4,00 µg T 6.0
B12-vitamin 0,385 µg 0,385 0,38 - 0,39 2 2092
C-vitamin 1,20 mg 1003
Ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 T 6.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,0 mg 35,0 35 - 35 2 2092
Kalium 149 mg 148,5 148 - 149 2 2092
Calcium 119 mg 119,0 118 - 120 2 2092
Magnesium 11,0 mg 11,0 10,9 - 11,1 2 2092
Jern 0,0215 mg 0,021 0,01 - 0,033 2 2092
Kobber 0,0130 mg 0,013 0,011 - 0,015 2 2092
Zink 0,355 mg 0,355 0,35 - 0,36 2 2092
Mangan 0,00300 mg 0,003 0,002 - 0,004 2 2092
Krom 0 µg 0,0 2 2092
Molybdæn 5,00 µg 1 - 7 4 T 6.0
Selen 4,40 µg 4,4 3,1 - 5,7 2 2092
Fosfor 91,0 mg 91,0 91 - 91 2 2092
Chlorid 95,0 mg 95,0 90 - 100 2 2092
Jod 16,5 µg 12,5 - 23,2 14 2092, 1162
Nikkel 0,380 µg 0,38 0,0 - 0,76 2 2092
Kviksølv 0,0300 µg 19 T 6.0
Arsen 0,300 µg 4 T 6.0
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 T 6.0
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 T 6.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 0,0 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,40 g 4,4 4,3 - 4,5 2 2092
Maltose 0 g T 6.0
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 4,40 g 1003
Sum sukkerarter 4,40 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g T 6.0
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,193 g 0,149 - 0,237 59 1224
Benzosyre 0,0450 mg 0,02 - 0,07 T 6.0
Sum organiske syrer 0,193 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,122 3,73 2092
C6:0 0,089 2,71 2092
C8:0 0,050 1,52 2092
C10:0 0,105 3,22 2092
C12:0 0,127 3,9 2092
C14:0 0,382 11,7 2092
C15:0 0,039 1,18 2092
C16:0 1,041 31,9 2092
C18:0 0,343 10,5 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,033 1,01 2092
C16:1,n-7 0,050 1,52 2092
C18:1,n-7 0,028 0,848 2092
C18:1,n-9 0,598 18,3 2092
C18:1,trans 0,105 3,22 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,050 1,52 2092
C18:2,konjugeret 0,011 0,339 2092
C18:3,n-3 0,022 0,679 2092
C18:2,trans 0,022 0,679 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,044 1,35 2092
Sum mættede fedtsyrer 2,297 70,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,709 21,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,083 2,54 1003
Sum transfedtsyrer 0,127 3,9 1003
Sum fedtsyrer 3,260 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,022 0,679 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,050 1,52 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg T 6.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,535 2092
Isoleucin 198 370 T 6.0
Leucin 326 610 T 6.0
Lysin 305 570 T 6.0
Methionin 86 160 T 6.0
Cystin 26 49 T 6.0
Phenylalanin 171 320 T 6.0
Tyrosin 144 270 T 6.0
Threonin 144 270 T 6.0
Tryptofan 46 86 T 6.0
Valin 235 440 T 6.0
Arginin 118 220 T 6.0
Histidin 96 180 T 6.0
Alanin 112 210 T 6.0
Asparaginsyre 278 520 T 6.0
Glutaminsyre 679 1270 T 6.0
Glycin 70 130 T 6.0
Prolin 332 620 T 6.0
Serin 193 360 T 6.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0,0 - 0,025 T 6.0
Serotonin 0,0300 mg 2 T 6.0
Cholin 14,3 mg 1 2187
Tyramin 0 mg T 6.0
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby