DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1014
Grovbolle
Engelsk navn
Bread, white, roll, coarse grain
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1207 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1207 kJ 1003
Energi (kcal) 286 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 286 kcal 1003
Protein 9,6 g 7,92 - 11,9 11 1011, 1834, 1257
Protein, deklaration 10,5 g 8,68 - 13,1 11 1011, 1834, 1257
Kulhydrat difference 55,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 50,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 49,4 g 1003
Kostfibre 5,0 g 2,6 - 11,4 17 1011, 1066, 1834, 1257
Fedt 4,0 g 2 - 8,1 21 1818, 1011, 1066, 1834, 1257
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,31 g 17 1003
Aske 2,0 g 1,11 - 2,78 17 1011, 1066, 1834, 1257
Tørstof 70,9 g 60,9 - 85,5 17 1011, 1066, 1834, 1257
Vand 29,1 g 14,5 - 39,1 17 1011, 1066, 1834, 1257
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Thiamin (B1-vitamin) 0,186 mg 0,133 - 0,29 17 1011, 1066, 1834, 1257
Riboflavin (B2-vitamin) 0,105 mg 0,056 - 0,25 17 1011, 1066, 1834, 1257
Niacinækvivalent 2,15 NE 2 1003
B6-vitamin 0,104 mg 0,082 - 0,14 11 1011, 1834, 1257
Folat 57,7 µg 27 - 105 7 1834, 1257
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 526 mg 188 - 806 17 1011, 1066, 1834, 1257
Kalium 193 mg 150 - 251 17 1011, 1066, 1834, 1257
Calcium 52,9 mg 26 - 157 17 1011, 1066, 1834, 1257
Magnesium 36,8 mg 25 - 54,3 17 1011, 1066, 1834, 1257
Jern 1,52 mg 0,87 - 2,62 17 1011, 1066, 1834, 1257
Kobber 0,210 mg 0,22 0,17 - 0,24 3 1257
Zink 0,996 mg 0,8 - 1,33 17 1011, 1066, 1834, 1257
Selen 3,20 µg 1 1815
Fosfor 153 mg 114 - 184 11 1011, 1834, 1257
Chlorid 680 mg 710,0 310 - 1020 3 1257
Jod 26,0 µg 1 2197
Nikkel 19,2 µg 1 1815
Cadmium 5,00 µg 1 1815
Bly 0,300 µg 1 1815
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 43,0 g 38,1 - 50,4 15 1273, 1257
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,119 4,2 1818
C16:0 0,579 20,4 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,196 6,91 1818
C20:0 0,028 0,999 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,118 4,17 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,677 23,9 1818
C20:1,n-11 0,025 0,869 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,000 0,0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,795 28 1818
C18:3,n-3 0,194 6,84 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,061 2,14 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:5,n-3 0,000 0,0 1818
C22:6,n-3 0,000 0,0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,041 1,42 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,923 32,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,820 28,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,050 37 1003
Sum fedtsyrer 2,834 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,255 8,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,795 28 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,680 1011, 1834, 1257
Isoleucin 368 T 1301.0
Leucin 753 T 1301.0
Lysin 248 T 1301.0
Methionin 169 T 1301.0
Cystin 238 T 1301.0
Phenylalanin 538 T 1301.0
Tyrosin 310 T 1301.0
Threonin 296 T 1301.0
Tryptofan 129 T 1301.0
Valin 448 T 1301.0
Arginin 418 T 1301.0
Histidin 234 T 1301.0
Alanin 330 T 1301.0
Asparaginsyre 464 T 1301.0
Glutaminsyre 3720 T 1301.0
Glycin 401 T 1301.0
Prolin 1270 T 1301.0
Serin 532 T 1301.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 22,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby