DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1031
Laks, atlantisk, vild, gravad
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, gravad
Taxonomisk navn
Salmo salar (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 747 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 748 kJ 1003
Energi (kcal) 178 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 179 kcal 1003
Protein 21,2 g 1347
Protein fra Aminosyrer 18,0 g 1003
Protein, deklaration 21,2 g 1347
Kulhydrat difference 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,8 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1347
Fedt 9,2 g 1347
Alkohol 0,0 g 1347
Salt deklaration 4,83 g 1003
Aske 5,9 g 1347
Tørstof 39,0 g 1347
Vand 61,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 30,0 RE 1003
Retinol 30,0 µg 1347
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 8 - 55 3 T 30.0
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 1,30 mg 1,2 - 1,44 2 T 30.0
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,200 mg 1355
Riboflavin (B2-vitamin) 0,150 mg 1355
Niacinækvivalent 10,7 NE 1003
Niacin 7,00 mg 1355
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1930 mg 1347
Kalium 295 mg 1347
Calcium 26,0 mg 1347
Jern 0,380 mg 1347
Fosfor 210 mg 1347
Nikkel 2,29 µg 1,0 1 - 8,7 29 T 30.0
Sum mineraler 2460 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 2,80 g 1003
Tilsat Sukker 2,8 g 1 2133
Frie sukkerarter 2,8 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 T 30.0
C6:0 0,000 0,0 T 30.0
C8:0 0,000 0,0 T 30.0
C10:0 0,000 0,0 T 30.0
C12:0 0,000 0,0 T 30.0
C14:0 0,327 4,69 T 30.0
C15:0 0,046 0,662 T 30.0
C16:0 1,162 16,7 T 30.0
C17:0 0,000 0,0 T 30.0
C18:0 0,203 2,91 T 30.0
C20:0 0,000 0,0 T 30.0
C22:0 0,000 0,0 T 30.0
C24:0 0,000 0,0 T 30.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,017 0,25 T 30.0
C16:1,n-7 0,406 5,83 T 30.0
C18:1,n-7 0,000 0,0 T 30.0
C18:1,n-9 1,776 25,5 T 30.0
C20:1,n-11 0,153 2,19 T 30.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 30.0
C22:1,n-11 0,164 2,35 T 30.0
C24:1,n-9 0,087 1,25 T 30.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,267 3,83 T 30.0
C18:3,n-3 0,170 2,44 T 30.0
C18:4,n-3 0,086 1,23 T 30.0
C20:2,n-6 0,041 0,587 T 30.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 30.0
C20:3,n-6 0,002 0,0238 T 30.0
C20:5,n-3 0,454 6,52 T 30.0
C22:5,n-3 0,203 2,91 T 30.0
C22:6,n-3 1,154 16,5 T 30.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,240 3,44 T 30.0
Sum mættede fedtsyrer 1,738 24,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,603 37,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,376 34,1 1003
Sum fedtsyrer 6,958 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,067 29,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,310 4,44 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg T 30.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,392 1347
Isoleucin 1050 310 T 30.0
Leucin 1660 490 T 30.0
Lysin 1900 560 T 30.0
Methionin 644 190 T 30.0
Cystin 136 40 T 30.0
Phenylalanin 848 250 T 30.0
Tyrosin 712 210 T 30.0
Threonin 950 280 T 30.0
Tryptofan 224 66 T 30.0
Valin 1220 360 T 30.0
Arginin 2370 700 T 30.0
Histidin 475 140 T 30.0
Alanin 1290 380 T 30.0
Asparaginsyre 2000 590 T 30.0
Glutaminsyre 2780 820 T 30.0
Glycin 1020 300 T 30.0
Prolin 746 220 T 30.0
Serin 814 240 T 30.0
Sum essentielle Aminosyrer 7780 T 30.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 10310 T 30.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 89,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,756 6 T 30.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby