Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1031
Laks, atlantisk, vild, gravad
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, gravad
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,700
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 747 kJ 1003
Energi, kcal 178 kcal 1003
total-N 3,392 g 1347
Protein, total 21,2 g 1347
Protein, deklaration 21,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 2,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 2,7 g 1003
Tilsat sukker 2,8 g 1347
Kostfiber 0,0 g 1347
Fedt, total 9,2 g 1347
Alkohol 0,0 g 1347
Aske 5,9 g 1347
Tørstof 39,0 g 1347
Vand 61,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 30,0 RE 1003
Retinol 30,0 µg 1347
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 30,0 µg 8 - 55 3 T 30
E-vitamin 1,30 α-TE 1003
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,20 - 1,44 2 T 30
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,200 mg 1355
B2-vitamin, riboflavin 0,150 mg 1355
Niacin 10,7 NE 1003
niacin 7,00 mg 1355
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1930 mg 1347
Kalium, K 295 mg 1347
Calcium, Ca 26,0 mg 1347
Phosphor, P 210 mg 1347
Jern, Fe 0,380 mg 1347
Nikkel, Ni 2,29 µg 1,00 1 - 8,7 29 T 30
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 2,80 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 T 30
C6:0 0,000 0,00 T 30
C8:0 0,000 0,00 T 30
C10:0 0,000 0,00 T 30
C12:0 0,000 0,00 T 30
C14:0 0,263 4,08 T 30
C16:0 1,09 16,9 T 30
C17:0 0,000 0,00 T 30
C18:0 0,190 2,96 T 30
C20:0 0,000 0,00 T 30
C22:0 0,000 0,00 T 30
C24:0 0,000 0,00 T 30
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,016 0,25 T 30
C16:1,n-7 0,381 5,91 T 30
C18:1,n-9 1,67 25,9 T 30
C18:1,n-7 0,000 0,00 T 30
C20:1,n-11 0,144 2,23 T 30
C22:1,n-9 0,000 0,00 T 30
C22:1,n-11 0,153 2,38 T 30
C24:1,n-9 0,082 1,27 T 30
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,250 3,88 T 30
C18:3,n-3 0,160 2,49 T 30
C18:4,n-3 0,081 1,25 T 30
C20:2,n-6 0,039 0,59 T 30
C20:3,n-3 0,000 0,00 T 30
C20:3,n-6 0,001 0,01 T 30
C20:5,n-3 0,425 6,60 T 30
C22:5,n-3 0,190 2,96 T 30
C22:6,n-3 1,08 16,8 T 30
Andre fedtsyrer 0,225 3,50 T 30
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,54 24,0 1003
Sum monoumættede 2,44 37,9 1003
Sum polyumættede 2,23 34,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 6,44 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,94 30,1 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,289 4,49 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg T 30
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1050 310 T 30
Leucin 1660 490 T 30
Lysin 1900 560 T 30
Methionin 644 190 T 30
Cystin 136 40 T 30
Phenylalanin 848 250 T 30
Tyrosin 712 210 T 30
Threonin 950 280 T 30
Tryptofan 224 66 T 30
Valin 1220 360 T 30
Arginin 2370 700 T 30
Histidin 475 140 T 30
Alanin 1290 380 T 30
Asparaginsyre 2000 590 T 30
Glutaminsyre 2780 820 T 30
Glycin 1020 300 T 30
Prolin 746 220 T 30
Serin 814 240 T 30

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby