DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1031
Laks, atlantisk, vild, gravad
Engelsk navn
Salmon, Atlantic, wild, gravad
Taxonomisk navn
Salmo salar
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 747 kJ 1003
Energi, kcal 178 kcal 1003
Nitrogen, total 3,392 g 1347
Protein, videnskabelig 21,2 g 1347
Protein, deklaration 21,2 g 1347
Kulhydrat, difference 2,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 2,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 2,8 g 1003
Tilsat sukker 2,8 g 1347
Kostfibre 0,0 g 1347
Fedt, total 9,2 g 1347
Alkohol 0,0 g 1347
Aske 5,9 g 1347
Tørstof 39,0 g 1347
Vand 61,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 30,0 RE 1003
Retinol 30,0 µg 1347
D-vitamin 30,0 µg 1003
D3-vitamin 30,0 µg 8 - 55 3 T 30
E-vitamin 1,30 α-TE
alfa-tokoferol 1,30 mg 1,2 - 1,44 2 T 30
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,200 mg 1355
B2-vitamin, riboflavin 0,150 mg 1355
Niacinækvivalent 10,7 NE 1003
Niacin 7,00 mg 1355
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1930 mg 1347
Kalium, K 295 mg 1347
Calcium, Ca 26,0 mg 1347
Fosfor, P 210 mg 1347
Jern, Fe 0,380 mg 1347
Nikkel, Ni 2,29 µg 1 1 - 8,7 29 T 30
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 2,80 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 T 30
C6:0 0,000 0 T 30
C8:0 0,000 0 T 30
C10:0 0,000 0 T 30
C12:0 0,000 0 T 30
C14:0 0,348 4,72 T 30
C16:0 1,238 16,8 T 30
C17:0 0,000 0 T 30
C18:0 0,216 2,93 T 30
C20:0 0,000 0 T 30
C22:0 0,000 0 T 30
C24:0 0,000 0 T 30
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,019 0,252 T 30
C16:1,n-7 0,432 5,87 T 30
C18:1,n-9 1,891 25,6 T 30
C18:1,n-7 0,000 0 T 30
C20:1,n-11 0,163 2,21 T 30
C22:1,n-9 0,000 0 T 30
C22:1,n-11 0,174 2,36 T 30
C24:1,n-9 0,093 1,26 T 30
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,284 3,86 T 30
C18:3,n-3 (ALA) 0,181 2,46 T 30
C18:4,n-3 0,091 1,24 T 30
C20:2,n-6 0,044 0,591 T 30
C20:3,n-3 0,000 0 T 30
C20:3,n-6 0,002 0,024 T 30
C20:5,n-3 (EPA) 0,483 6,56 T 30
C22:5,n-3 0,216 2,93 T 30
C22:6,n-3 (DHA) 1,229 16,6 T 30
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,255 3,46 T 30
Sum mættede 1,802 24,4 1003
Sum monoumættede 2,772 37,6 1003
Sum polyumættede 2,531 34,3 1003
Fedtsyrer, total 7,360 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,201 29,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,330 4,47 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 70 mg T 30
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1050 310 T 30
Leucin 1660 490 T 30
Lysin 1900 560 T 30
Methionin 644 190 T 30
Cystin 136 40 T 30
Phenylalanin 848 250 T 30
Tyrosin 712 210 T 30
Threonin 950 280 T 30
Tryptofan 224 66 T 30
Valin 1220 360 T 30
Arginin 2370 700 T 30
Histidin 475 140 T 30
Alanin 1290 380 T 30
Asparaginsyre 2000 590 T 30
Glutaminsyre 2780 820 T 30
Glycin 1020 300 T 30
Prolin 746 220 T 30
Serin 814 240 T 30

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby