DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1035
Brisling (ansjovis), marineret, konserves
Engelsk navn
Sprat, pickled, canned
Taxonomisk navn
Sprattus sprattus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 896 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 709 kJ 1003
Energi (kcal) 215 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 171 kcal 1003
Protein 13,4 g T 1034.0
Protein fra Aminosyrer 10,5 g 1003
Protein, deklaration 13,4 g T 1034.0
Kulhydrat difference 11,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 1034.0
Fedt 13,0 g T 1034.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 9,02 g 3 1003
Aske 9,6 g T 1034.0
Tørstof 47,0 g T 1034.0
Vand 53,0 g T 1034.0
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 390 RE 1003
Retinol 390 µg 36 - 816 11 T 1034.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 14,0 µg 1003
D3-vitamin 14,0 µg 6,3 - 20 3 T 1034.0
E-vitamin 2,31 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 2,31 mg 1501
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,00600 mg 0,005 - 0,007 3 T 1034.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,120 mg 0,113 - 0,126 2 T 1034.0
Niacinækvivalent 3,42 NE 1003
Niacin 1,10 mg T 1034.0
B6-vitamin 0,175 mg 1 T 1034.0
Folat 16,0 µg 1001
Frit folat 13,0 µg 1001
B12-vitamin 3,50 µg 2 - 5 4 T 1034.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 3610 mg 3110 - 4070 3 T 1034.0
Kalium 165 mg 130 - 200 3 T 1034.0
Calcium 145 mg 84 - 231 6 T 1034.0
Magnesium 18,3 mg 15,3 - 23 3 T 1034.0
Jern 1,80 mg 0,91 - 2,15 5 T 1034.0
Kobber 0,160 mg 0,14 - 0,18 5 T 1034.0
Zink 3,40 mg 3,1 - 3,7 5 T 1034.0
Mangan 0,1000 mg 0,092 - 0,11 3 T 1034.0
Krom 2,00 µg 3 T 1034.0
Molybdæn 0 µg 1 T 1034.0
Selen 20,0 µg 16 - 24 3 T 1034.0
Fosfor 210 mg T 1034.0
Jod 30,0 µg 9 - 63 7 T 1034.0
Nikkel 5,00 µg 1 - 8 2 T 1034.0
Sum mineraler 4150 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:0 0,103 0,999 T 1034.0
C14:0 0,796 7,69 T 1034.0
C15:0 0,093 0,899 T 1034.0
C16:0 2,068 19,9 T 1034.0
C18:0 0,279 2,69 T 1034.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,827 7,99 T 1034.0
C18:1,n-9 2,068 19,9 T 1034.0
C20:1,n-11 0,507 4,89 T 1034.0
C22:1,n-9 0,930 8,99 T 1034.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,258 2,49 T 1034.0
C20:4,n-6 0,320 3,09 T 1034.0
C20:5,n-3 0,961 9,29 T 1034.0
C22:6,n-3 1,137 10,9 T 1034.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,339 32,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,331 41,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,677 25,8 1003
Sum fedtsyrer 10,348 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,099 20,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,579 5,59 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 38 mg 1361
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,144 T 1034.0
Isoleucin 708 330 T 1034.0
Leucin 1050 490 T 1034.0
Lysin 1070 500 T 1034.0
Methionin 407 190 T 1034.0
Cystin 43 20 T 1034.0
Phenylalanin 579 270 T 1034.0
Tyrosin 493 230 T 1034.0
Threonin 557 260 T 1034.0
Tryptofan 139 65 T 1034.0
Valin 793 370 T 1034.0
Arginin 708 330 T 1034.0
Histidin 300 140 T 1034.0
Alanin 772 360 T 1034.0
Asparaginsyre 1270 590 T 1034.0
Glutaminsyre 1500 700 T 1034.0
Glycin 793 370 T 1034.0
Prolin 536 250 T 1034.0
Serin 515 240 T 1034.0
Sum essentielle Aminosyrer 5610 T 1034.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 6613 T 1034.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 104 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,796 T 1034.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby