DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1048
Skummetmælk, økologisk
Engelsk navn
Milk, skimmed, organic
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 147 kJ 1003
Energi (kcal) 35 kcal 1003
Protein 3,5 g 3,2 - 3,8 101 T 1049
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 3,13 - 3,72 101 T 1049
Kulhydrat difference 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g T 1049
Fedt 0,3 g T 1049
Alkohol 0,0 g T 1049
Aske 0,7 g T 1049
Tørstof 9,2 g 8,7 - 9,7 286 T 1049
Vand 90,8 g 90,3 - 91,3 286 T 1049
Nitrogen 0,549 g 0,502 - 0,596 101 T 1049
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,08 RE 1003
Retinol 3,00 µg T 1049
beta-Caroten 1,000 µg T 1049
D-vitamin 0,00700 µg 1003
D3-vitamin 0,00700 µg T 1049
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg T 1049
K1-vitamin 0 µg T 1049
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,04 - 0,041 3 T 1049
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,163 - 0,17 2 T 1049
Niacinækvivalent 0,877 NE 1003
Niacin 0,0900 mg 0,08 - 0,1 10 T 1049
B6-vitamin 0,0500 mg 0,036 - 0,054 9 T 1049
Pantotensyre 0,360 mg T 1049
Biotin 2,00 µg T 1049
Folat 4,80 µg 6 T 1049
Frit folat 4,00 µg T 1049
B12-vitamin 0,480 µg 0,44 - 0,51 3 T 1049
C-vitamin 1,30 mg 1003
Ascorbinsyre 1,30 mg 1 - 1,6 34 T 1049
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 44,3 mg 38,4 - 50,2 39 T 1049
Kalium 158 mg 150 - 166 39 T 1049
Calcium 124 mg 114 - 134 38 T 1049
Magnesium 12,2 mg 10,8 - 13,6 39 T 1049
Jern 0,0300 mg 0,025 - 0,035 5 T 1049
Kobber 0,01000 mg 0,007 - 0,01 5 T 1049
Zink 0,410 mg 0,35 - 0,47 18 T 1049
Mangan 0,00800 mg 0,007 - 0,009 5 T 1049
Krom 0,0520 µg 0 - 0,221 18 T 1049
Molybdæn 5,00 µg 3 - 5 2 T 1049
Selen 1,40 µg 1917
Fosfor 97,0 mg 81 - 113 38 T 1049
Chlorid 95,0 mg 82 - 108 18 T 1049
Jod 15,0 µg 1 T 1154
Nikkel 0,803 µg 0,799 0,737 - 0,875 10 T 1049
Kviksølv 0,0300 µg 5 T 1049
Arsen 0,300 µg 2 T 1049
Cadmium 0,00200 µg 0 - 0,006 18 T 1049
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 T 1049
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g T 1049
Glukose 0 g T 1049
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,76 g 4,48 - 5,04 37 T 1049
Maltose 0 g T 1049
Sakkarose 0 g T 1049
Sum disakkarider 4,76 g 1003
Sum sukkerarter 4,76 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse 0 g T 1049
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,184 g 0,143 - 0,225 37 T 1049
Benzosyre 0,0300 mg T 1049
Sum organiske syrer 0,184 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,010 3,53 T 1049
C6:0 0,007 2,47 T 1049
C8:0 0,004 1,41 T 1049
C10:0 0,009 3,18 T 1049
C12:0 0,012 4,24 T 1049
C14:0 0,033 11,6 T 1049
C16:0 0,089 31,4 T 1049
C18:0 0,030 10,6 T 1049
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,004 1,41 T 1049
C16:1,n-7 0,007 2,47 T 1049
C18:1,n-9 0,067 23,6 T 1049
C20:1,n-11 0,003 1,06 T 1049
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,006 2,12 T 1049
C18:3,n-3 0,002 0,706 T 1049
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,194 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,081 28,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,008 2,82 1003
Sum fedtsyrer 0,283 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,002 0,706 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,006 2,12 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 3 mg T 1049
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 203 370 T 1049
Leucin 335 610 T 1049
Lysin 313 570 T 1049
Methionin 88 160 T 1049
Cystin 27 49 T 1049
Phenylalanin 176 320 T 1049
Tyrosin 148 270 T 1049
Threonin 148 270 T 1049
Tryptofan 47 86 T 1049
Valin 242 440 T 1049
Arginin 121 220 T 1049
Histidin 99 180 T 1049
Alanin 115 210 T 1049
Asparaginsyre 285 520 T 1049
Glutaminsyre 697 1270 T 1049
Glycin 71 130 T 1049
Prolin 340 620 T 1049
Serin 198 360 T 1049
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 T 1049
Serotonin 0,0300 mg 2 T 1049
Tyramin 0 mg T 1049
Sum biogene aminer 0,0400 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 T 1049
Massefylde 1,0 1 2026

© 2023 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby