DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1067
Oksekød, hakket, 15-20% fedt, rå
Engelsk navn
Beef, mince, 15-20% fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 903 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 903 kJ 1003
Energi (kcal) 217 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 217 kcal 1003
Protein 17,8 g 17,70 16,8 - 19 21 1029
Protein, deklaration 17,8 g 17,70 16,8 - 19 21 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 16,2 g 17,2 9,3 - 21 21 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 21 1003
Aske 0,9 g 0,9 0,81 - 0,96 21 1029
Tørstof 34,9 g 35,5 29,8 - 39,7 21 1029
Vand 65,1 g 64,5 60,3 - 70,2 21 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 12,4 RE 1003
Retinol 12,4 µg 13,0 7,1 - 17 3 1029
D-vitamin 0,600 µg 1003
D3-vitamin 0,600 µg 1313
E-vitamin 0,403 α-TE
alfa-Tokoferol 0,403 mg 0,36 0,12 - 0,87 21 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,0430 mg 0,041 0,03 - 0,064 21 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,150 mg 0,152 0,128 - 0,17 21 1029
Niacinækvivalent 3,74 NE 1003
Niacin 3,74 mg 3,7 3,1 - 4,3 21 1029
B6-vitamin 0,238 mg 0,25 0,16 - 0,3 21 1029
Pantotensyre 0,310 mg 0,31 0,12 - 0,47 21 1029
Biotin 1,28 µg 1,2 0,93 - 1,7 21 1029
Folat 9,21 µg 9,7 4 - 13 21 1029
B12-vitamin 1,82 µg 1,7 1 - 3 21 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,2 mg 64,0 51 - 73 21 1029
Kalium 277 mg 280,0 250 - 300 21 1029
Calcium 8,16 mg 7,7 5,4 - 17,4 21 1029
Magnesium 17,6 mg 17,7 15,7 - 19,1 21 1029
Jern 1,97 mg 1,98 1,45 - 2,5 21 1029
Kobber 0,0617 mg 0,063 0,045 - 0,076 21 1029
Zink 3,91 mg 4,0 3,2 - 4,6 21 1029
Mangan 0,00871 mg 0,008 0,007 - 0,013 21 1029
Selen 8,90 µg T 1109.0
Fosfor 162 mg 164,0 147 - 178 21 1029
Jod 1,000 µg T 1109.0
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,001 0,0078 1029
C12:0 0,012 0,0769 1029
C14:0 0,514 3,37 1029
C16:0 4,045 26,5 1029
C18:0 2,331 15,2 1029
C20:0 0,018 0,115 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,221 1,44 1029
C16:1,n-7 0,890 5,83 1029
C18:1,n-7 0,259 1,69 1029
C18:1,n-9 5,496 36 1029
C20:1,n-11 0,028 0,186 1029
C18:1,trans 0,433 2,83 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,331 2,17 1029
C18:3,n-3 0,084 0,552 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,593 3,88 1029
Sum mættede fedtsyrer 6,921 45,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,893 45,1 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,416 2,72 1003
Sum transfedtsyrer 0,433 2,83 1003
Sum fedtsyrer 15,255 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,084 0,552 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,331 2,17 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 67 mg 67,0 61 - 77 21 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,118 1029
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 56,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby