Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1068
Kærnemælk med citronsaft
Engelsk navn
Milk, buttermilk with lemon
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 214 kJ 1003
Energi, kcal 51 kcal 1003
total-N 0,517 g 0,423 - 0,611 10 1236
Protein, total 3,3 g 2,699 - 3,898 10 1236
Protein, deklaration 3,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 8,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,5 g 1003
Tilsat sukker 4,0 g 3,0 - 4,9 27 1224
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 0,5 g 0,2 - 0,9 49 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1003
Tørstof 13,4 g 11,900 - 14,800 49 1236
Vand 86,6 g 85,200 - 88,100 49 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,17 RE 1003
Retinol 4,00 µg 1003
ß-caroten 2,00 µg 1003
D-vitamin 0,010 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,010 µg 1003
E-vitamin 0,010 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,010 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,035 mg 1 1046
B2-vitamin, riboflavin 0,175 mg 0,154 - 0,195 4 1046
Niacin 0,876 NE 1003
niacin 0,093 mg 0,085 - 0,105 3 1046
B6-vitamin 0,035 mg 0,032 - 0,038 3 1046
Pantothensyre 0,300 mg 1337
Biotin 1,40 µg 1337
Folat 2,90 µg 6 T 32
B12-vitamin 0,250 µg 0,14 - 0,33 3 1046
C-vitamin 0,400 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,400 mg 0,1 - 1,0 22 1235
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 87,0 mg 76 - 98 12 1232
Natrium, Na 41,2 mg 35,8 - 46,6 24 1232
Kalium, K 147 mg 133 - 161 23 1232
Calcium, Ca 114 mg 104 - 124 24 1232
Magnesium, Mg 11,2 mg 9,8 - 12,6 24 1232
Phosphor, P 89,0 mg 79 - 99 26 1232
Jern, Fe 0,040 mg 0,037 - 0,040 2 1043
Kobber, Cu 0,012 mg 0,012 0,007 - 0,018 4 T 32
Zink, Zn 0,412 mg 0,32 - 0,50 23 T 32
Jod, I 10,7 µg 11,0 9,0 - 13 7 T 6
Mangan, Mn 0,002 mg 0,002 0,001 - 0,002 4 T 32
Chrom, Cr 0,052 µg 0 - 0,221 18 1538
Selen, Se 1,30 µg 1006
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1001
Nikkel, Ni 0,802 µg 0,00 - 1,28 14 T 32
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,840 g 0,68 - 1,00 27 1224
D-mælkesyre 0,020 g 0,01 - 0,04 27 1224
Mælkesyre, total 0,860 g 0,70 - 1,02 27 1224
Citronsyre 0,030 g 0,01 - 0,08 27 1224
Organiske syrer, tot. 0,890 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,040 g 0,01 - 0,16 27 1224
Galaktose 0,030 g 0,01 - 0,07 27 1224
Glucose 0,020 g 0,01 - 0,10 27 1224
Monosaccharider, total 0,090 g 1003
Lactose 3,45 g 2,98 - 3,92 27 1224
Maltose 0 g 1655
Saccharose 3,98 g 3,01 - 4,94 27 1224
Disaccharider, total 7,43 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 7,52 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,017 3,59 1227
C6:0 0,011 2,33 1227
C8:0 0,007 1,48 1227
C10:0 0,016 3,38 1227
C12:0 0,019 4,02 1227
C14:0 0,055 11,6 1227
C16:0 0,148 31,3 1227
C18:0 0,051 10,8 1227
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,007 1,48 1227
C16:1,n-7 0,011 2,33 1227
C18:1,n-9 0,111 23,5 1227
C20:1,n-11 0,006 1,27 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,010 2,11 1227
C18:3,n-3 0,004 0,84 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,324 68,5 1003
Sum monoumættede 0,135 28,5 1003
Sum polyumættede 0,014 2,96 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,473 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 0,84 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,010 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 2 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 186 360 T 32
Leucin 300 580 T 32
Lysin 274 530 T 32
Methionin 83 160 T 32
Cystin 21 41 T 32
Phenylalanin 165 320 T 32
Tyrosin 145 280 T 32
Threonin 140 270 T 32
Tryptofan 47 90 T 32
Valin 222 430 T 32
Arginin 109 210 T 32
Histidin 93 180 T 32
Alanin 109 210 T 32
Asparaginsyre 259 500 T 32
Glutaminsyre 626 1210 T 32
Glycin 62 120 T 32
Prolin 321 620 T 32
Serin 186 360 T 32

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby