DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1076
Grisekød, hakket, 15-20% fedt, råt
Engelsk navn
Pork, mince, 15-20% fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 929 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 929 kJ 1003
Energi (kcal) 224 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 224 kcal 1003
Protein 17,1 g 17,04 15,5 - 18,9 18 1029
Protein, deklaration 17,1 g 17,04 15,5 - 18,9 18 1029
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 17,2 g 17,6 10,5 - 21,7 18 1029
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 18 1003
Aske 0,9 g 0,905 0,84 - 1,1 18 1029
Tørstof 35,3 g 34,9 30,9 - 39,6 18 1029
Vand 64,7 g 65,1 60,4 - 69,1 18 1029
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,95 RE 1003
Retinol 8,95 µg 9,1 6,6 - 11 4 1029
D-vitamin 0,410 µg 1003
D3-vitamin 0,150 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,104 µg 1300
E-vitamin 0,584 α-TE
alfa-Tokoferol 0,584 mg 0,57 0,19 - 1,13 18 1029
Thiamin (B1-vitamin) 0,642 mg 0,645 0,43 - 0,84 18 1029
Riboflavin (B2-vitamin) 0,191 mg 0,191 0,169 - 0,212 18 1029
Niacinækvivalent 8,89 NE 1003
Niacin 5,06 mg 5,0 4 - 6,2 18 1029
B6-vitamin 0,277 mg 0,29 0,17 - 0,36 18 1029
Pantotensyre 4,05 mg 0,65 0,52 - 62 18 1029
Biotin 3,53 µg 3,65 2,3 - 4,4 18 1029
Folat 5,53 µg 5,3 2,5 - 12 18 1029
B12-vitamin 0,850 µg 0,8 0,6 - 1,2 18 1029
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 61,3 mg 61,5 55 - 66 18 1029
Kalium 301 mg 297,5 270 - 360 18 1029
Calcium 6,58 mg 6,25 4,4 - 11,3 18 1029
Magnesium 18,7 mg 18,4 17,2 - 20,2 18 1029
Jern 0,924 mg 0,875 0,76 - 1,72 18 1029
Kobber 0,0773 mg 0,079 0,056 - 0,092 18 1029
Zink 2,24 mg 2,2 1,8 - 3 18 1029
Mangan 0,00972 mg 0,01 0,007 - 0,013 18 1029
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 T 1112.0
Fosfor 180 mg 176,5 163 - 239 18 1029
Jod 1,000 µg 0,6 - 1,2 4 T 1112.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,010 0,0623 1029
C12:0 0,027 0,168 1029
C14:0 0,274 1,68 1029
C16:0 3,945 24,3 1029
C18:0 2,033 12,5 1029
C20:0 0,033 0,202 1029
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,005 0,0282 1029
C16:1,n-7 0,546 3,36 1029
C18:1,n-7 0,555 3,42 1029
C18:1,n-9 6,388 39,4 1029
C20:1,n-11 0,133 0,82 1029
C18:1,trans 0,087 0,535 1029
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,674 10,3 1029
C18:3,n-3 0,174 1,07 1029
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,321 1,97 1029
Sum mættede fedtsyrer 6,322 39 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,627 47 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,849 11,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,087 0,535 1003
Sum fedtsyrer 16,205 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,174 1,07 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,674 10,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg 70,0 63 - 78 18 1029
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,924 1029
Isoleucin 1030 310 T 779.0
Leucin 1560 470 T 779.0
Lysin 1850 560 T 779.0
Methionin 530 160 T 779.0
Cystin 140 42 T 779.0
Phenylalanin 760 230 T 779.0
Tyrosin 700 210 T 779.0
Threonin 890 270 T 779.0
Tryptofan 230 68 T 779.0
Valin 1130 340 T 779.0
Arginin 1230 370 T 779.0
Histidin 790 240 T 779.0
Alanin 1190 360 T 779.0
Asparaginsyre 1850 560 T 779.0
Glutaminsyre 2750 830 T 779.0
Glycin 960 290 T 779.0
Prolin 760 230 T 779.0
Serin 830 250 T 779.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 61,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby