DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1095
Mælkebøtte, blade, rå
Engelsk navn
Dandelion, leaves, raw
Taxonomisk navn
Taraxacum officinale (Wiggins, 1780)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 241 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 241 kJ 1003
Energi (kcal) 57 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 57 kcal 1003
Protein 3,0 g 1358
Protein, deklaration 3,0 g 1358
Kulhydrat difference 10,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,1 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1,2 - 2,7 3 T 50.0
Fedt 1,0 g 1358
Alkohol 0,0 g 1358
Salt deklaration 0,19 g 1003
Aske 1,0 g 1001
Tørstof 15,0 g 1358
Vand 85,0 g 1358
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1500 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 9000 µg 1358
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,190 mg 1358
Riboflavin (B2-vitamin) 0,140 mg 1358
Niacinækvivalent 0,800 NE 1003
Niacin 0,800 mg 1358
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 40,0 mg 1003
Ascorbinsyre 40,0 mg 1358
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 76,0 mg 1358
Calcium 150 mg 1358
Jern 3,10 mg 1358
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0 g 1358
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 1358
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,700 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1358
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,480 1358
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 35,3 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby