DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1100
Kantarel, rå
Engelsk navn
Chanterelle, raw
Taxonomisk navn
Cantharellus cibarius (Fr., 1821)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 114 kJ 1003
Energi (kcal) 27 kcal 1003
Protein 1,4 g 1,401 1 - 1,7 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,9 g 1003
Protein, deklaration 2,0 g 2,0 1,43 - 2,43 8 2127
Kulhydrat difference 5,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,4 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,8 g 1003
Kostfibre 3,5 g 1003
Fedt 0,6 g 0,6 0,4 - 1 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 8 1003
Aske 1,1 g 1,085 0,93 - 1,46 8 2127
Tørstof 8,9 g 9,1 6,63 - 11,8 8 2127
Vand 91,1 g 90,9 88,1 - 93,3 8 2127
Nitrogen 0,316 g 0,32 0,23 - 0,39 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 50,1 RE 1003
beta-Caroten 301 µg 311,5 113 - 576 8 2127
D-vitamin 7,74 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
D2-vitamin 7,74 µg 6,585 3,04 - 21,2 8 2127
E-vitamin 0 α-TE
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2127
Thiamin (B1-vitamin) 0,0336 mg 0,039 0,031 - 0,064 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,276 mg 0,298 0,145 - 0,36 8 2127
Niacinækvivalent 4,42 NE 1003
Niacin 4,05 mg 3,76 2,94 - 6,1 8 2127
B6-vitamin 0,0161 mg 0,019 0,0103 - 0,0304 8 2127
Pantotensyre 0,797 mg 0,790 0,626 - 0,999 8 2127
Biotin 4,00 µg 3,925 3,64 - 4,91 8 2127
Folat 9,70 µg 8,65 5,96 - 18,3 8 2127
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 0 mg - 0,5 8 2127
Cholin 48,7 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0,288 mg 0,6 - 1 8 2127
Kalium 501 mg 515,0 400 - 620 8 2127
Calcium 3,86 mg 3,7 2,9 - 5 8 2127
Magnesium 10,8 mg 12,0 7,7 - 13 8 2127
Jern 0,939 mg 0,73 0,52 - 2 8 2127
Kobber 0,409 mg 0,43 0,31 - 0,52 8 2127
Zink 0,945 mg 1,015 0,48 - 1,2 8 2127
Mangan 0,367 mg 0,395 0,13 - 0,62 8 2127
Krom 6,38 µg 6 - 34 8 2127
Molybdæn 0,600 µg 1,6 - 1,6 8 2127
Selen 0,700 µg 0,65 0,5 - 2 8 2127
Fosfor 54,4 mg 59,0 36 - 70 8 2127
Jod 0,625 µg 5 - 5 8 2127
Kviksølv 0,850 µg 0,85 0,5 - 1,2 2 1901
Cadmium 1,05 µg 1,05 0,4 - 1,7 2 1901
Bly 33,5 µg 33,5 18 - 49 2 1901
Tin 150 µg 150,0 0,0 - 300 2 1901
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 0,525 g 0,5 0,3 - 1,3 8 2127
Sum monosakkarider 0,525 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 0 g - 0,2 8 2127
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0,525 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,200 g 1 2190
Uopløselige kostfibre 3,3 g 3,205 2,4 - 4,22 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,2 g 0,6 - 0,69 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 0,490 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 53 2127
Leucin 88 2127
Lysin 62 2127
Methionin 0 2127
Cystin 8 2127
Phenylalanin 52 2127
Tyrosin 35 2127
Threonin 65 2127
Tryptofan 22 2127
Valin 61 2127
Arginin 128 2127
Histidin 36 2127
Alanin 81 2127
Asparaginsyre 110 2127
Glutaminsyre 121 2127
Glycin 57 2127
Prolin 57 2127
Serin 67 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 11 1996
Nitrogen-til-protein faktor 4,38 1 2098
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby