DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1108
Cacaoskummetmælk (UHT)
Engelsk navn
Milk, skimmed, with chocolate (UHT)
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 251 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 251 kJ 1003
Energi (kcal) 59 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 59 kcal 1003
Protein 3,6 g 2,9 - 4,3 5 1236
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,5 g 2,84 - 4,21 5 1236
Kulhydrat difference 10,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,8 g 1003
Kostfibre 0,5 g 2187
Fedt 0,5 g 0,25 - 0,69 41 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 18 1003
Aske 0,7 g 1001
Tørstof 15,2 g 1236
Vand 84,8 g 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 4,33 RE 1003
Retinol 4,00 µg 1003
beta-Caroten 2,00 µg 1003
D-vitamin 0,00700 µg 1003
D3-vitamin 0,00700 µg T 1049.0
E-vitamin 0,01000 α-TE
alfa-Tokoferol 0,01000 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0270 mg 1 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,164 mg 1 1046
Niacinækvivalent 0,943 NE 1003
Niacin 0,135 mg 0,13 - 0,142 2 1046
B6-vitamin 0,0270 mg 0,023 - 0,031 2 1046
Pantotensyre 0,360 mg T 1049.0
Biotin 2,00 µg T 1049.0
Folat 4,72 µg 3,2 - 8 10 T 1107.0
Frit folat 4,00 µg T 1049.0
B12-vitamin 0,0500 µg 0,04 - 0,05 2 1046
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 3 T 1107.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 45,1 mg 38,3 - 51,9 18 1232
Kalium 211 mg 192 - 230 18 1232
Calcium 119 mg 102 - 136 18 1232
Magnesium 21,6 mg 18,4 - 24,8 18 1232
Jern 0,0300 mg 0,025 - 0,035 5 T 1049.0
Kobber 0,01000 mg 0,007 - 0,01 5 T 1049.0
Zink 0,500 mg 0,34 - 0,66 4 1234
Mangan 0,00800 mg 0,007 - 0,009 5 T 1049.0
Krom 0,0520 µg 0,0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 1001
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 98,0 mg 85 - 110 18 1232
Chlorid 90,0 mg 76 - 104 8 1232
Jod 10,7 µg 11,0 9 - 13 7 T 6.0
Nikkel 17,3 µg 17,2 11,2 - 21,6 11 1887
Kviksølv 0,1000 µg 1003
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1224
Glukose 0 g 1224
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,46 g 4,04 - 4,88 17 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 4,80 g 4,29 - 5,31 16 1224
Sum disakkarider 9,26 g 1003
Sum sukkerarter 9,26 g 1003
Tilsat Sukker 4,8 g 1 2133
Frie sukkerarter 4,8 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0,330 g 1337
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,210 g 0,18 - 0,24 17 1224
Sum organiske syrer 0,210 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,017 3,59 1227
C6:0 0,011 2,32 1227
C8:0 0,007 1,47 1227
C10:0 0,016 3,38 1227
C12:0 0,019 4,01 1227
C14:0 0,055 11,6 1227
C16:0 0,148 31,2 1227
C18:0 0,051 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,007 1,47 1227
C16:1,n-7 0,011 2,32 1227
C18:1,n-9 0,111 23,4 1227
C20:1,n-11 0,006 1,26 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,010 2,11 1227
C18:3,n-3 0,004 0,845 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,324 68,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,135 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,014 2,95 1003
Sum fedtsyrer 0,472 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,004 0,845 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,010 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 6 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,564 1236
Isoleucin 209 370 T 6.0
Leucin 344 610 T 6.0
Lysin 321 570 T 6.0
Methionin 90 160 T 6.0
Cystin 28 49 T 6.0
Phenylalanin 180 320 T 6.0
Tyrosin 152 270 T 6.0
Threonin 152 270 T 6.0
Tryptofan 49 86 T 6.0
Valin 248 440 T 6.0
Arginin 124 220 T 6.0
Histidin 102 180 T 6.0
Alanin 118 210 T 6.0
Asparaginsyre 293 520 T 6.0
Glutaminsyre 716 1270 T 6.0
Glycin 73 130 T 6.0
Prolin 350 620 T 6.0
Serin 203 360 T 6.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,1 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby