Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1111
Lucernespirer, rå
Engelsk navn
Alfalfa seeds, sprouted, raw
Taxonomisk navn
Medicago sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,775
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 112 kJ 1003
Energi, kcal 27 kcal 1003
total-N 0,638 g 10 1938
Protein, total 4,0 g 10 1938
Protein, deklaration 4,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 2,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,2 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,9 g 1938
Fedt, total 0,7 g 10 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 10 1938
Tørstof 7,2 g 6,440 - 8,420 6 1938
Vand 92,8 g 91,580 - 93,560 6 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 8,00 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 96,0 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
B1-vitamin 0,076 mg 10 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,126 mg 10 1938
Niacin 0,481 NE 1003
niacin 0,481 mg 10 1938
B6-vitamin 0,034 mg 10 1938
Pantothensyre 0,563 mg 10 1938
Folat 36,0 µg 10 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,20 mg 1003
L-ascorbinsyre 8,20 mg 10 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 10 1938
Kalium, K 79,0 mg 10 1938
Calcium, Ca 32,0 mg 10 1938
Magnesium, Mg 27,0 mg 10 1938
Phosphor, P 70,0 mg 10 1938
Jern, Fe 0,960 mg 10 1938
Kobber, Cu 0,157 mg 10 1938
Zink, Zn 0,920 mg 10 1938
Mangan, Mn 0,188 mg 10 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 1,64 g 0,91 - 2,37 10 1342
Neutr.Det.Fibre (NDF) 2,20 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,002 0,37 1342
C16:0 0,059 11,0 1342
C18:0 0,008 1,50 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,00 1938
C18:1,n-9 0,056 10,5 1342
C20:1,n-11 0,000 0,00 1938
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,234 43,8 1342
C18:3,n-3 0,175 32,8 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,069 12,9 1003
Sum monoumættede 0,056 10,5 1003
Sum polyumættede 0,409 76,6 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,534 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,175 32,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,234 43,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 140 220 1342
Leucin 268 420 1342
Lysin 211 330 1342
Threonin 134 210 1342
Valin 147 230 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby