DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1111
Lucernespirer, rå
Engelsk navn
Alfalfa seeds, sprouted, raw
Taxonomisk navn
Medicago sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 112 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 112 kJ 1003
Energi (kcal) 27 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 27 kcal 1003
Protein 4,0 g 10 1938
Protein, deklaration 4,0 g 10 1938
Kulhydrat difference 2,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,2 g 1003
Kostfibre 1,9 g 1938
Fedt 0,7 g 10 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 10 1003
Aske 0,4 g 10 1938
Tørstof 7,2 g 6,44 - 8,42 6 1938
Vand 92,8 g 91,5 - 93,5 6 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 16,0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 96,0 µg 1342
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,200 α-TE 1 2135
Thiamin (B1-vitamin) 0,0760 mg 10 1938
Riboflavin (B2-vitamin) 0,126 mg 10 1938
Niacinækvivalent 0,481 NE 1003
Niacin 0,481 mg 10 1938
B6-vitamin 0,0340 mg 10 1938
Pantotensyre 0,563 mg 10 1938
Folat 36,0 µg 10 1938
B12-vitamin 0 µg 1938
C-vitamin 8,20 mg 1003
Ascorbinsyre 8,20 mg 10 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 10 1938
Kalium 79,0 mg 10 1938
Calcium 32,0 mg 10 1938
Magnesium 27,0 mg 10 1938
Jern 0,960 mg 10 1938
Kobber 0,157 mg 10 1938
Zink 0,920 mg 10 1938
Mangan 0,188 mg 10 1938
Selen 1,000 µg 1 2135
Fosfor 70,0 mg 10 1938
Jod 1,000 µg 1 2135
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0,300 g 1 2141
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 2141
Crude fibre 1,64 g 0,91 - 2,37 10 1342
Neutral detergent fibre 2,20 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1938
C6:0 0,000 0,0 1938
C8:0 0,000 0,0 1938
C10:0 0,000 0,0 1938
C12:0 0,000 0,0 1938
C14:0 0,002 0,374 1342
C16:0 0,059 11 1342
C18:0 0,008 1,49 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,000 0,0 1938
C18:1,n-9 0,056 10,4 1342
C20:1,n-11 0,000 0,0 1938
C22:1,n-9 0,000 0,0 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,234 43,8 1342
C18:3,n-3 0,175 32,7 1342
C18:4,n-3 0,000 0,0 1938
C20:4,n-6 0,000 0,0 1938
C20:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:5,n-3 0,000 0,0 1938
C22:6,n-3 0,000 0,0 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,069 12,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,056 10,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,410 76,5 1003
Sum fedtsyrer 0,535 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,175 32,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,234 43,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,638 1938
Isoleucin 140 220 1342
Leucin 268 420 1342
Lysin 211 330 1342
Threonin 134 210 1342
Valin 147 230 1342
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 14,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,775 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby