Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1120
Brisling (sardin), i olie, konserves
Engelsk navn
Sprat (sardine), in oil, canned
Taxonomisk navn
Sprattus sprattus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 856 kJ 1003
Energi, kcal 205 kcal 1003
total-N 3,936 g 13 T 1121
Protein, total 24,6 g 13 T 1121
Protein, deklaration 24,6 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 1,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 1,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 1,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 11,3 g 9,17 - 12,42 17 T 1121
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 3,4 g 35 T 1121
Tørstof 40,4 g T 1121
Vand 59,6 g T 1121
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 18,0 RE 1003
Retinol 18,0 µg 0 - 66 6 T 1121
ß-caroten 0 µg T 1121
D-vitamin 12,0 µg 1003
D3 cholecalciferol 12,0 µg 10 - 15 2 T 1121
E-vitamin 2,31 α-TE 1003
alfa-tokoferol 2,31 mg 1501
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,100 mg 0,038 - 0,260 3 T 1121
B2-vitamin, riboflavin 0,170 mg 0,140 - 0,195 4 T 1121
Niacin 9,17 NE 1003
niacin 5,30 mg 5,10 - 5,40 2 T 1121
B6-vitamin 0,200 mg 0,160 - 0,253 2 T 1121
Pantothensyre 0,850 mg T 1121
Biotin 4,00 µg T 1121
Folat 16,0 µg 9,2 - 23,3 4 T 1121
Frit folat 6,00 µg 3,8 - 8,8 4 T 1121
B12-vitamin 11,5 µg 8,5 - 13,9 4 T 1121
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 1121
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 329 mg 281 - 414 3 T 1121
Kalium, K 353 mg 346 - 361 3 T 1121
Calcium, Ca 420 mg 195 - 785 7 T 1121
Magnesium, Mg 39,0 mg 35,5 - 41,3 3 T 1121
Phosphor, P 450 mg 370 - 570 3 T 1121
Jern, Fe 2,00 mg 1,35 - 2,84 10 T 1121
Kobber, Cu 0,120 mg 0,08 - 0,23 16 T 1121
Zink, Zn 2,20 mg 0,6 - 5,0 16 T 1121
Jod, I 25,0 µg 14 - 26 8 T 1121
Mangan, Mn 0,150 mg 0,10 - 0,22 3 T 1121
Chrom, Cr 4,00 µg 3 T 1121
Selen, Se 35,0 µg 26 - 40 3 T 1121
Molybdæn, Mo 0 µg 1 T 1121
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,20 mg 1 T 1121
Phenylethylamin 0,480 mg 1 T 1121
Putrescin 7,80 mg 1 T 1121
Cadaverin 0,020 mg 1 T 1121
Spermin 0,500 mg 1 T 1121
Spermidin 0,500 mg 1 T 1121
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 T 1121
C6:0 0,000 0,00 T 1121
C8:0 0,000 0,00 T 1121
C10:0 0,000 0,00 T 1121
C12:0 0,000 0,00 T 1121
C14:0 0,087 0,82 T 1121
C16:0 1,47 13,8 T 1121
C17:0 0,000 0,00 T 1121
C18:0 0,425 3,99 T 1121
C20:0 0,038 0,35 T 1121
C22:0 0,000 0,00 T 1121
C24:0 0,000 0,00 T 1121
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 T 1121
C16:1,n-7 0,152 1,43 T 1121
C18:1,n-9 3,12 29,3 T 1121
C18:1,n-7 0,000 0,00 T 1121
C20:1,n-11 0,040 0,37 T 1121
C22:1,n-9 0,000 0,00 T 1121
C22:1,n-11 0,000 0,00 T 1121
C24:1,n-9 0,015 0,14 T 1121
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,22 39,5 T 1121
C18:3,n-3 0,587 5,51 T 1121
C18:4,n-3 0,000 0,00 T 1121
C20:2,n-6 0,000 0,00 T 1121
C20:3,n-3 0,000 0,00 T 1121
C20:3,n-6 0,000 0,00 T 1121
C20:5,n-3 0,163 1,53 T 1121
C22:5,n-3 0,024 0,22 T 1121
C22:6,n-3 0,251 2,35 T 1121
Andre fedtsyrer 0,070 0,65 T 1121
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,02 18,9 1003
Sum monoumættede 3,33 31,3 1003
Sum polyumættede 5,24 49,2 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 10,7 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 1,03 9,62 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,22 39,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 38 mg T 866
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1140 290 T 1121
Leucin 1690 430 T 1121
Lysin 1730 440 T 1121
Methionin 708 180 T 1121
Cystin 161 41 T 1121
Phenylalanin 984 250 T 1121
Tyrosin 748 190 T 1121
Threonin 945 240 T 1121
Tryptofan 232 59 T 1121
Valin 1300 330 T 1121
Arginin 1380 350 T 1121
Histidin 984 250 T 1121
Alanin 1300 330 T 1121
Asparaginsyre 2170 550 T 1121
Glutaminsyre 2830 720 T 1121
Glycin 1380 350 T 1121
Prolin 905 230 T 1121
Serin 984 250 T 1121

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby