DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1154
Letmælk, økologisk
Engelsk navn
Milk, partly skimmed, organic, 1.5 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 199 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 191 kJ 1003
Energi (kcal) 47 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 45 kcal 1003
Protein 3,4 g 1 2092
Protein, deklaration 3,4 g 1 2092
Kulhydrat difference 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1 1655
Fedt 1,5 g 1 2092
Alkohol 0,0 g 1 1655
Salt deklaration 0,09 g 1 1003
Aske 0,8 g 1 2092
Tørstof 10,7 g 1 2092
Vand 89,3 g 1 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 19,0 RE 1003
Retinol 19,0 µg 1 2092
D-vitamin 0,0516 µg 1 2054
E-vitamin 0,0400 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 1 2092
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 1 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 1 2092
Niacinækvivalent 0,0900 NE 1003
Niacin 0,0900 mg 1 2092
B6-vitamin 0,0500 mg 1 2092
Pantotensyre 0,410 mg 1 2092
Biotin 1,000 µg 1 2092
B12-vitamin 0,380 µg 1 2092
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 36,0 mg 1 2092
Kalium 161 mg 1 2092
Calcium 126 mg 1 2092
Magnesium 11,5 mg 1 2092
Jern 0,00800 mg 1 2092
Kobber 0,0140 mg 1 2092
Zink 0,370 mg 1 2092
Mangan 0,001000 mg 1 2092
Krom 0,180 µg 1 2092
Selen 2,30 µg 1 2092
Fosfor 97,0 mg 1 2092
Chlorid 100,0 mg 1 2092
Jod 15,0 µg 1 2092
Nikkel 0,370 µg 1 2092
Sum mineraler 532 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1 2092
Galaktose 0 g 1 2092
Glukose 0 g 1 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,60 g 1 2092
Sakkarose 0 g 1 2092
Sum disakkarider 4,60 g 1003
Sum sukkerarter 4,60 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,050 3,9 2092
C6:0 0,040 3,12 2092
C8:0 0,020 1,56 2092
C10:0 0,040 3,12 2092
C12:0 0,050 3,9 2092
C14:0 0,150 11,7 2092
C15:0 0,020 1,56 2092
C16:0 0,410 32 2092
C18:0 0,130 10,1 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,010 0,781 2092
C16:1,n-7 0,020 1,56 2092
C18:1,n-7 0,010 0,781 2092
C18:1,n-9 0,230 17,9 2092
C18:1,trans 0,040 3,12 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,020 1,56 2092
C18:2,konjugeret 0,010 0,781 2092
C18:3,n-3 0,010 0,781 2092
C18:2,trans 0,010 0,781 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,010 0,781 2092
Sum mættede fedtsyrer 0,910 71 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,270 21 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,040 3,12 1003
Sum transfedtsyrer 0,050 3,9 1003
Sum fedtsyrer 1,280 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,010 0,781 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,020 1,56 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 7 mg 1 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,540 2092
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 16,4 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,853 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby