DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1159
Rosenkål, vinter (januar til april), rå
Engelsk navn
Brussels sprouts, winter (January to April), raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. gemmifera (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 213 kJ 1003
Energi (kcal) 51 kcal 1003
Protein 4,4 g 3,7 - 5,5 15 1073
Protein fra Aminosyrer 3,5 g 1003
Protein, deklaration 4,4 g 3,7 - 5,5 15 1073
Kulhydrat difference 9,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 5,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 5,1 g 1003
Kostfibre 4,1 g 3,7 - 4,5 4 T 41.0
Fedt 0,5 g 0,4 - 0,6 3 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,02 g 6 1003
Aske 1,2 g 1 - 1,4 15 1073
Tørstof 15,3 g 13,2 - 17,1 15 1073
Vand 84,7 g 82,9 - 86,8 15 1073
Nitrogen 0,704 g 0,592 - 0,88 15 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 0,833 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 101 mg 1003
Ascorbinsyre 101 mg 85 - 122 15 1073
Cholin 19,1 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 8,00 mg 3,4 - 14 6 T 41.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,90 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,500 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,072 17,8 T 41.0
C18:0 0,005 1,31 T 41.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,015 3,68 T 41.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,072 17,8 T 41.0
C18:3,n-3 0,237 59,2 T 41.0
C20:4,n-6 0,000 0,0 T 41.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,077 19,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,015 3,68 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,308 77,1 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,237 59,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,072 17,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 148 210 T 41.0
Leucin 197 280 T 41.0
Lysin 218 310 T 41.0
Methionin 47 67 T 41.0
Cystin 20 29 T 41.0
Phenylalanin 127 180 T 41.0
Tyrosin 70 100 T 41.0
Threonin 141 200 T 41.0
Tryptofan 50 71 T 41.0
Valin 232 330 T 41.0
Arginin 289 410 T 41.0
Histidin 92 130 T 41.0
Alanin 204 290 T 41.0
Asparaginsyre 408 580 T 41.0
Glutaminsyre 739 1050 T 41.0
Glycin 141 200 T 41.0
Prolin 732 1040 T 41.0
Serin 190 270 T 41.0
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 T 41.0

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby