DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1180
Modermælk, moden
Engelsk navn
Human milk, mature
Taxonomisk navn
Homo sapiens (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 296 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 296 kJ 1003
Energi (kcal) 71 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 71 kcal 1003
Protein 1,3 g 1541
Protein, deklaration 1,3 g 1541
Kulhydrat difference 7,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 7,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,2 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1541
Fedt 4,1 g 1541
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,04 g 1003
Aske 0,3 g 1001
Tørstof 12,9 g 1541
Vand 87,1 g 1541
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 62,0 RE 1003
Retinol 58,0 µg 1541
beta-Caroten 24,0 µg 1541
D-vitamin 0,0400 µg 1003
D3-vitamin 0,0400 µg 1541
E-vitamin 0,340 α-TE
alfa-Tokoferol 0,340 mg 1541
Thiamin (B1-vitamin) 0,0200 mg 1541
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0300 mg 1541
Niacinækvivalent 0,700 NE 1003
Niacin 0,200 mg 1541
B6-vitamin 0,01000 mg 1541
Pantotensyre 0,250 mg 1541
Biotin 0,700 µg 1541
Folat 5,00 µg 1541
B12-vitamin 0 µg 1541
C-vitamin 4,00 mg 1003
Ascorbinsyre 4,00 mg 1541
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 15,0 mg 1541
Kalium 58,0 mg 1541
Calcium 34,0 mg 1541
Magnesium 3,00 mg 1541
Jern 0,0700 mg 1541
Kobber 0,0400 mg 1541
Zink 0,300 mg 1541
Mangan 0 mg 1541
Selen 1,000 µg 1541
Fosfor 15,0 mg 1541
Chlorid 42,0 mg 1541
Jod 7,00 µg 1541
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 7,20 g 1541
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1541
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum fedtsyrer 3,874 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 16 mg 1541
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,204 1541
Tryptofan 30 1541
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 16,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby