DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1187
Æg, høne, blomme, saltet, pasteuriseret
Engelsk navn
Eggs, chicken, yolk, salted, pasteurized
Taxonomisk navn
Gallus domesticus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,830
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1116 kJ 1003
Energi, kcal 269 kcal 1003
Nitrogen, total 2,240 g 2,24 2,24 - 2,24 1 1938
Protein, videnskabelig 14,0 g 14 14 - 14 1 1938
Protein, deklaration 14,0 g 14 14 - 14 1 1938
Kulhydrat, difference 1,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 23,0 g 1 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 10,6 g 1 1938
Tørstof 49,2 g 1 1938
Vand 50,8 g 1 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 480 RE 1003
Retinol 480 µg 1342
D-vitamin 3,95 µg 1003
D3-vitamin 3,95 µg 3,81 3,6 - 4,52 5 T 1230
E-vitamin 10,1 α-TE
alfa-tokoferol 10,1 mg 9,6 7,1 - 15,9 16 T 1230
alfa-tokotrienol 0,750 mg 0,61 - 0,93 3 T 1230
K1-vitamin 0,700 µg 1 T 1230
B1-vitamin 0,130 mg 1 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,430 mg 1 1938
Niacinækvivalent 3,47 NE 1003
Niacin 0,0400 mg 1 1938
B6-vitamin 0,261 mg 1 1938
Pantothensyre 3,52 mg 1342
Folat 107 µg 1 1938
B12-vitamin 2,52 µg 1 1938
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 1820 mg 1329
Natrium, Na 3780 mg 1 1938
Kalium, K 117 mg 1 1938
Calcium, Ca 114 mg 1 1938
Magnesium, Mg 10,00 mg 1 1938
Fosfor, P 431 mg 1 1938
Jern, Fe 3,75 mg 1 1938
Kobber, Cu 0,109 mg 1 1938
Zink, Zn 2,66 mg 1342
Selen, Se 37,7 µg 1938
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Glukose 0,300 g 1003
Monosaccharider, total 0,300 g 1003
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1655
Sukkerarter, total 0,300 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1342
C6:0 0,000 0 1342
C8:0 0,000 0 1342
C10:0 0,000 0 1342
C12:0 0,000 0 1342
C14:0 0,066 0,346 1342
C16:0 5,116 26,7 1342
C18:0 1,780 9,32 1342
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,770 4,03 1342
C18:1,n-9 8,527 44,6 1342
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,575 13,4 1342
C18:3,n-3 (ALA) 0,066 0,346 1342
C20:4,n-6 0,190 0,997 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 6,962 36,4 1003
Sum monoumættede 9,297 48,6 1003
Sum polyumættede 2,831 14,8 1003
Fedtsyrer, total 19,090 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,066 0,346 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,765 14,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 955 mg 1 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 806 360 1342
Leucin 1190 530 1342
Lysin 941 420 1342
Methionin 381 170 1342
Cystin 269 120 1342
Phenylalanin 650 290 1342
Tyrosin 605 270 1342
Threonin 739 330 1342
Tryptofan 206 92 1342
Valin 874 390 1342
Arginin 941 420 1342
Histidin 336 150 1342
Alanin 717 320 1342
Asparaginsyre 1190 530 1342
Glutaminsyre 1750 780 1342
Glycin 426 190 1342
Prolin 582 260 1342
Serin 1140 510 1342

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby