DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1189
Cacaomælk (UHT)
Engelsk navn
Milk, with chocolate, partly skimmed, 1.5 % fat (UHT)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 292 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 292 kJ 1003
Energi (kcal) 69 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 69 kcal 1003
Protein 3,6 g 3,34 - 3,8 6 1236
Protein fra Aminosyrer 3,2 g 1003
Protein, deklaration 3,5 g 3,27 - 3,72 6 1236
Kulhydrat difference 10,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 9,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,6 g 1003
Kostfibre 0,5 g 1236
Fedt 1,7 g 1,33 - 2,09 38 1236
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,11 g 13 1003
Aske 0,7 g 1001
Tørstof 16,2 g 1236
Vand 83,8 g 1236
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,2 RE 1003
Retinol 14,0 µg 1003
beta-Caroten 7,00 µg 1003
D-vitamin 0,0800 µg 1003
D3-vitamin 0,0800 µg 1003
E-vitamin 0,0400 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0400 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0370 mg 0,035 - 0,038 4 1046
Riboflavin (B2-vitamin) 0,162 mg 0,144 - 0,172 4 1046
Niacinækvivalent 0,953 NE 1003
Niacin 0,145 mg 0,14 - 0,15 2 1046
B6-vitamin 0,0300 mg 0,03 - 0,031 2 1046
Pantotensyre 0,359 mg 0,34 0,3 - 0,46 7 T 6.0
Biotin 1,55 µg 1,2 - 2 11 T 6.0
Folat 3,20 µg 6 T 1205.0
Frit folat 4,00 µg T 6.0
B12-vitamin 0,0800 µg 0,07 - 0,09 2 1046
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 3 1046
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 44,1 mg 38,4 - 49,8 13 1232
Kalium 212 mg 199 - 225 13 1232
Calcium 115 mg 104 - 126 13 1232
Magnesium 21,3 mg 18,1 - 24,8 13 1232
Jern 0,350 mg 0,14 - 0,48 4 1043
Kobber 0,150 mg 1003
Zink 0,490 mg 0,47 - 0,51 7 1234
Mangan 0,01000 mg 1001
Krom 0,0520 µg 0,0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 5,00 µg 1001
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 97,0 mg 88 - 106 14 1232
Chlorid 85,0 mg 64 - 106 6 1232
Jod 10,7 µg 11,0 9 - 13 7 T 6.0
Nikkel 15,9 µg 10 - 21,6 15 T 1107.0
Kviksølv 0,1000 µg 1003
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 11 1224
Glukose 0 g 6 1224
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 4,29 g 3,98 - 4,6 12 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 5,06 g 4,2 - 5,92 12 1224
Sum disakkarider 9,35 g 1003
Sum sukkerarter 9,35 g 1003
Tilsat Sukker 5,1 g 1 2133
Frie sukkerarter 5,1 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0,330 g 1337
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,210 g 0,17 - 0,24 11 1224
Sum organiske syrer 0,210 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,058 3,6 1227
C6:0 0,037 2,3 1227
C8:0 0,024 1,49 1227
C10:0 0,053 3,29 1227
C12:0 0,066 4,1 1227
C14:0 0,188 11,6 1227
C16:0 0,503 31,3 1227
C18:0 0,172 10,7 1227
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,024 1,49 1227
C16:1,n-7 0,037 2,3 1227
C18:1,n-9 0,378 23,5 1227
C20:1,n-11 0,019 1,18 1227
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,035 2,17 1227
C18:3,n-3 0,013 0,808 1227
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,101 68,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,458 28,5 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,048 2,98 1003
Sum fedtsyrer 1,606 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,013 0,808 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,035 2,17 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 7 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,564 1236
Isoleucin 209 370 T 6.0
Leucin 344 610 T 6.0
Lysin 321 570 T 6.0
Methionin 90 160 T 6.0
Cystin 28 49 T 6.0
Phenylalanin 180 320 T 6.0
Tyrosin 152 270 T 6.0
Threonin 152 270 T 6.0
Tryptofan 49 86 T 6.0
Valin 248 440 T 6.0
Arginin 124 220 T 6.0
Histidin 102 180 T 6.0
Alanin 118 210 T 6.0
Asparaginsyre 293 520 T 6.0
Glutaminsyre 716 1270 T 6.0
Glycin 73 130 T 6.0
Prolin 350 620 T 6.0
Serin 203 360 T 6.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 17,1 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,1 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby