DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1196
Rosenkål, efterår (oktober til december), rå
Engelsk navn
Brussels sprouts, automn (October to December), raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. gemmifera
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800 T 41
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 240 kJ 1003
Energi, kcal 57 kcal 1003
Nitrogen, total 0,768 g 0,288 - 1,02 13 1073
Protein, videnskabelig 4,8 g 1,8 - 6,4 13 1073
Protein, deklaration 4,8 g 1,8 - 6,4 13 1073
Kulhydrat, difference 10,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 6,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 6,3 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 4,1 g 3,7 - 4,5 4 T 41
Fedt, total 0,5 g 2 1073
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1 - 1,4 13 1073
Tørstof 16,9 g 14,8 - 18,9 13 1073
Vand 83,1 g 81,1 - 85,2 13 1073
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
Niacinækvivalent 0,909 NE 1003
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 140 mg 1003
L-ascorbinsyre 140 mg 114 - 158 13 1073
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,072 17,8 T 41
C18:0 0,005 1,31 T 41
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,015 3,68 T 41
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,072 17,8 T 41
C18:3,n-3 (ALA) 0,237 59,2 T 41
C20:4,n-6 0,000 0 T 41
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,077 19,2 1003
Sum monoumættede 0,015 3,68 1003
Sum polyumættede 0,308 77,1 1003
Fedtsyrer, total 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,237 59,2 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,072 17,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 161 210 T 41
Leucin 215 280 T 41
Lysin 238 310 T 41
Methionin 51 67 T 41
Cystin 22 29 T 41
Phenylalanin 138 180 T 41
Tyrosin 77 100 T 41
Threonin 154 200 T 41
Tryptofan 55 71 T 41
Valin 253 330 T 41
Arginin 315 410 T 41
Histidin 100 130 T 41
Alanin 223 290 T 41
Asparaginsyre 445 580 T 41
Glutaminsyre 806 1050 T 41
Glycin 154 200 T 41
Prolin 799 1040 T 41
Serin 207 270 T 41

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby