DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1202
Smelteost, 20+
Engelsk navn
Cheese, processed, 20 % fidm.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 945 kJ 1003
Energi, kcal 226 kcal 1003
Nitrogen, total 4,451 g 1002
Protein, videnskabelig 28,4 g 1002
Protein, deklaration 27,8 g 1002
Kulhydrat, difference 0,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 12,4 g 18 1002
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 4,6 g 1002
Tørstof 45,6 g 18 1002
Vand 54,4 g 18 1002
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 110 RE 1003
Retinol 105 µg 1002
D-vitamin 0,187 µg 1003
D3-vitamin 0,187 µg 1002
E-vitamin 0,316 α-TE
alfa-tokoferol 0,316 mg 1002
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0910 mg 1002
B2-vitamin, riboflavin 0,436 mg 1002
Niacinækvivalent 6,63 NE 1003
Niacin 0,101 mg 1002
B6-vitamin 0,0250 mg 1002
Pantothensyre 0,405 mg 1002
Biotin 1,52 µg 1002
Folat 7,09 µg 1002
Frit folat 3,04 µg 1002
B12-vitamin 1,01 µg 1002
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
beta-caroten 54,6 µg 1002
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 885 mg 602 - 1060 36 1002
Natrium, Na 573 mg 390 - 688 36 1002
Kalium, K 122 mg 47,6 - 182 2 1002
Calcium, Ca 658 mg 547 - 820 32 1002
Magnesium, Mg 26,3 mg 1002
Fosfor, P 912 mg 759 - 992 32 1002
Jern, Fe 0,344 mg 0,284 - 0,415 2 1002
Kobber, Cu 0,355 mg 0,083 - 0,618 2 1002
Zink, Zn 2,63 mg 2,43 - 2,83 2 1002
Jod, I 14,0 µg 6,48 - 38,4 46 1002
Mangan, Mn 0,0420 mg 0,036 - 0,047 2 1002
Chrom, Cr 0,253 µg 1002
Selen, Se 8,91 µg 1002
Molybdæn, Mo 6,08 µg 2 1002
Nikkel, Ni 3,04 µg 2,02 - 5,06 2 1002
Cadmium, Cd 0,01000 µg 1002
Bly, Pb 0,456 µg 1002
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,24 mg 0,001 - 8,1 4 1002
Tyramin 3,04 mg 1,11 - 7,29 1002
Serotonin 0 mg 1002
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Laktose 0,0910 g 1002
Disaccharider, total 0,0910 g 1003
Sukkerarter, total 0,0910 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,421 3,59 1002
C6:0 0,270 2,3 1002
C8:0 0,176 1,5 1002
C10:0 0,387 3,3 1002
C12:0 0,480 4,09 1002
C14:0 1,371 11,6 1002
C16:0 3,668 31,3 1002
C18:0 1,254 10,7 1002
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,176 1,5 1002
C16:1,n-7 0,270 2,3 1002
C18:1,n-9 2,754 23,5 1002
C20:1,n-11 0,140 1,19 1002
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,257 2,19 1002
C18:3,n-3 (ALA) 0,094 0,802 1002
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 8,027 68,5 1003
Sum monoumættede 3,340 28,5 1003
Sum polyumættede 0,351 2,99 1003
Fedtsyrer, total 11,718 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,094 0,802 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,257 2,19 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 42 mg 18 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1560 350 T 1227
Leucin 2630 590 T 1227
Lysin 2270 510 T 1227
Methionin 801 180 T 1227
Cystin 102 23 T 1227
Phenylalanin 1470 330 T 1227
Tyrosin 1560 350 T 1227
Threonin 979 220 T 1227
Tryptofan 392 88 T 1227
Valin 1910 430 T 1227
Arginin 890 200 T 1227
Histidin 801 180 T 1227
Alanin 890 200 T 1227
Asparaginsyre 2000 450 T 1227
Glutaminsyre 5560 1250 T 1227
Glycin 579 130 T 1227
Prolin 2980 670 T 1227
Serin 1600 360 T 1227

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby