DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1210
Æg, blomme, tilsat sukker, pasteuriseret, dybfrost
Engelsk navn
Egg, hen, yolk, sugar added, pasteurized, frozen
Taxonomisk navn
Gallus gallus domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1303 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1282 kJ 1003
Energi (kcal) 313 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 309 kcal 1003
Protein 14,2 g 1546
Protein fra Aminosyrer 12,0 g 1003
Protein, deklaration 14,2 g 1546
Kulhydrat difference 11,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 11,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,3 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 23,4 g 1546
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,14 g 1003
Aske 1,4 g 1546
Tørstof 50,5 g 1546
Vand 49,5 g 1546
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 428 RE 1003
Retinol 428 µg 1342
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 3,95 µg 1003
D3-vitamin 3,95 µg 3,81 3,6 - 4,52 5 T 1230.0
E-vitamin 10,1 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 10,1 mg 9,6 7,1 - 15,9 16 T 1230.0
alfa-Tokotrienol 0,750 mg 0,61 - 0,93 3 T 1230.0
K1-vitamin 0,700 µg 1 T 1230.0
K-vitamin 0,700 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,179 mg 1342
Riboflavin (B2-vitamin) 0,345 mg 1342
Niacinækvivalent 3,58 NE 1003
Niacin 0,1000 mg 1342
B6-vitamin 0,217 mg 1342
Pantotensyre 3,13 mg 1342
Folat 109 µg 1342
B12-vitamin 2,70 µg 1342
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1342
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 56,0 mg 1342
Kalium 83,0 mg 1342
Calcium 108 mg 1342
Magnesium 12,0 mg 1342
Jern 3,90 mg 1342
Zink 2,37 mg 1342
Fosfor 357 mg 1342
Sum mineraler 620 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Glukose 0,300 g 1329
Sum monosakkarider 0,300 g 1003
Sakkarose 10,00 g 1329
Sum disakkarider 10,00 g 1003
Sum sukkerarter 10,3 g 1003
Tilsat Sukker 10,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 10,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Crude fibre 0 g 1655
Neutral detergent fibre 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1342
C6:0 0,000 0,0 1342
C8:0 0,000 0,0 1342
C10:0 0,000 0,0 1342
C12:0 0,000 0,0 1342
C14:0 0,067 0,346 1346
C16:0 5,203 26,7 1346
C18:0 1,810 9,31 1346
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,783 4,03 1346
C18:1,n-9 8,671 44,6 1346
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,618 13,4 1346
C18:3,n-3 0,067 0,346 1346
C20:4,n-6 0,202 1,04 1346
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 7,080 36,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,454 48,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,888 14,8 1003
Sum fedtsyrer 19,422 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 0,346 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,820 14,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 1158 mg 1342
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,272 1546
Isoleucin 818 360 1342
Leucin 1200 530 1342
Lysin 954 420 1342
Methionin 386 170 1342
Cystin 273 120 1342
Phenylalanin 659 290 1342
Tyrosin 613 270 1342
Threonin 750 330 1342
Tryptofan 209 92 1342
Valin 886 390 1342
Arginin 977 430 1342
Histidin 341 150 1342
Alanin 727 320 1342
Asparaginsyre 1180 520 1342
Glutaminsyre 1770 780 1342
Glycin 432 190 1342
Prolin 591 260 1342
Serin 1160 510 1342
Sum essentielle Aminosyrer 6207,1
Sum ikke essentielle aminosyrer 7724,8
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 669 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,830 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby