DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1225
Risengryn, grødris, polerede, rå
Engelsk navn
Rice groats, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1528 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1528 kJ 1003
Energi (kcal) 360 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 360 kcal 1003
Protein 6,5 g 5,7 - 7,19 2 1825
Protein fra Aminosyrer 5,2 g 1003
Protein, deklaration 6,8 g 5,98 - 7,56 2 1825
Kulhydrat difference 80,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 80,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 80,0 g 1003
Kostfibre 0,5 g 0,4 - 0,7 2 1825
Fedt 1,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 3 1003
Aske 0,4 g 0,4 - 0,4 2 1825
Tørstof 89,0 g 88,9 - 89 2 1825
Vand 11,0 g 11 - 11,1 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 1252.0
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,08 4 T 1252.0
alfa-Tokotrienol 0,0500 mg 0,02 - 0,06 4 T 1252.0
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0700 mg 0,052 - 0,093 5 T 1252.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0350 mg 0,022 - 0,055 9 T 1252.0
Niacinækvivalent 1,53 NE 1003
Niacin 1,40 mg 1,29 - 1,43 2 T 1252.0
B6-vitamin 0,109 mg 0,066 - 0,145 4 T 1252.0
Pantotensyre 0,550 mg T 1252.0
Biotin 3,00 µg T 1252.0
Folat 31,0 µg 6 T 1252.0
B12-vitamin 0 µg T 1252.0
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg T 1252.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 T 1252.0
Kalium 150 mg 118 - 172 3 T 1252.0
Calcium 5,90 mg 3,84 - 10,8 6 1015
Magnesium 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 T 1252.0
Jern 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 T 1252.0
Kobber 0,200 mg 0,1 - 0,29 9 T 1252.0
Zink 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 T 1252.0
Mangan 0,900 mg 0,53 - 1,5 3 T 1252.0
Krom 0,500 µg 0,3 0,0 - 1,4 10 1506
Molybdæn 20,0 µg 10 - 30 3 T 1252.0
Selen 0,900 µg 2,6 0,0 - 8,8 10 1506
Fosfor 103 mg 82,2 - 125 6 1015
Jod 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 T 1252.0
Nikkel 33,7 µg 23,5 13,1 - 87 10 1506
Kviksølv 0,390 µg 0,31 0,0 - 0,5 10 1506
Arsen 9,90 µg 9,6 0,0 - 17,9 10 1506
Cadmium 4,60 µg 3,8 0,7 - 11,9 10 1506
Bly 0,1000 µg 0,0 0,0 - 2,4 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g T 1252.0
Glukose 0 g T 1252.0
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g T 1252.0
Sakkarose 0 g T 1252.0
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 78,1 g T 1252.0
Cellulose 0,630 g T 1252.0
Lignin 0,400 g T 1252.0
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,0 T 1252.0
C12:0 0,000 0,0 T 1252.0
C14:0 0,010 0,916 T 1252.0
C16:0 0,256 24 T 1252.0
C18:0 0,027 2,54 T 1252.0
C20:0 0,004 0,407 T 1252.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,101 T 1252.0
C18:1,n-9 0,316 29,6 T 1252.0
C20:1,n-11 0,000 0,0 T 1252.0
C22:1,n-9 0,000 0,0 T 1252.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,440 41,2 T 1252.0
C18:3,n-3 0,012 1,12 T 1252.0
C20:3,n-3 0,000 0,0 T 1252.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,297 27,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,317 29,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,452 42,3 1003
Sum fedtsyrer 1,066 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,440 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,092 1825
Isoleucin 284 260 T 1252.0
Leucin 502 460 T 1252.0
Lysin 240 220 T 1252.0
Methionin 153 140 T 1252.0
Cystin 76 70 T 1252.0
Phenylalanin 349 320 T 1252.0
Tyrosin 186 170 T 1252.0
Threonin 218 200 T 1252.0
Tryptofan 92 84 T 1252.0
Valin 426 390 T 1252.0
Arginin 491 450 T 1252.0
Histidin 142 130 T 1252.0
Alanin 382 350 T 1252.0
Asparaginsyre 579 530 T 1252.0
Glutaminsyre 983 900 T 1252.0
Glycin 295 270 T 1252.0
Prolin 295 270 T 1252.0
Serin 328 300 T 1252.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 T 1252.0
Cholin 5,80 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,95 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820 T 1252.0
Massefylde 0,8 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby