DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1225
Risengryn, grødris, polerede, rå
Engelsk navn
Rice groats, raw
Taxonomisk navn
Oryza sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 5,95
FCF 0,820 T 1252
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1528 kJ 1003
Energi, kcal 360 kcal 1003
Nitrogen, total 1,092 g 0,958 - 1,21 2 1825
Protein, videnskabelig 6,5 g 5,7 - 7,19 2 1825
Protein, deklaration 6,8 g 5,98 - 7,56 2 1825
Kulhydrat, difference 80,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 80,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 78,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,5 g 0,4 - 0,7 2 1825
Fedt, total 1,3 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,4 g 0,4 - 0,4 2 1825
Tørstof 89,0 g 88,9 - 89 2 1825
Vand 11,0 g 11 - 11,1 2 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg T 1252
E-vitamin 0,0500 α-TE
alfa-tokoferol 0,0500 mg 0,02 - 0,08 4 T 1252
alfa-tokotrienol 0,0500 mg 0,02 - 0,06 4 T 1252
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0700 mg 0,052 - 0,093 5 T 1252
B2-vitamin, riboflavin 0,0350 mg 0,022 - 0,055 9 T 1252
Niacinækvivalent 1,53 NE 1003
Niacin 1,40 mg 1,29 - 1,43 2 T 1252
B6-vitamin 0,109 mg 0,066 - 0,145 4 T 1252
Pantothensyre 0,550 mg T 1252
Biotin 3,00 µg T 1252
Folat 31,0 µg 6 T 1252
B12-vitamin 0 µg T 1252
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg T 1252
beta-caroten 0 µg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,80 mg 1,2 - 2,4 3 T 1252
Kalium, K 150 mg 118 - 172 3 T 1252
Calcium, Ca 5,90 mg 3,84 - 10,8 6 1015
Magnesium, Mg 35,0 mg 31,2 - 40,6 3 T 1252
Fosfor, P 103 mg 82,2 - 125 6 1015
Jern, Fe 1,20 mg 0,35 - 2,5 13 T 1252
Kobber, Cu 0,200 mg 0,1 - 0,29 9 T 1252
Zink, Zn 1,70 mg 1,1 - 2,1 9 T 1252
Jod, I 2,20 µg 0,1 - 5,1 6 T 1252
Mangan, Mn 0,900 mg 0,53 - 1,5 3 T 1252
Chrom, Cr 0,500 µg 0,3 0 - 1,4 10 1506
Selen, Se 0,900 µg 2,6 0 - 8,8 10 1506
Molybdæn, Mo 20,0 µg 10 - 30 3 T 1252
Nikkel, Ni 33,7 µg 23,5 13,1 - 87 10 1506
Kviksølv, Hg 0,390 µg 0,31 0 - 0,5 10 1506
Arsen, As 9,90 µg 9,6 0 - 17,9 10 1506
Cadmium, Cd 4,60 µg 3,8 0,7 - 11,9 10 1506
Bly, Pb 0,1000 µg 0 0 - 2,4 10 1506
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 T 1252
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g T 1252
Glukose 0 g T 1252
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g T 1252
Sakkarose 0 g T 1252
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, total 0 g 1003
Stivelse 78,1 g T 1252
Hexose 2,45 g T 1252
Pentose 0,140 g T 1252
Uronic Acid 0,560 g T 1252
Cellulose 0,630 g T 1252
Lignin 0,400 g T 1252
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0 T 1252
C12:0 0,000 0 T 1252
C14:0 0,010 0,916 T 1252
C16:0 0,256 24 T 1252
C18:0 0,027 2,54 T 1252
C20:0 0,004 0,407 T 1252
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,101 T 1252
C18:1,n-9 0,316 29,6 T 1252
C20:1,n-11 0,000 0 T 1252
C22:1,n-9 0,000 0 T 1252
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,440 41,2 T 1252
C18:3,n-3 (ALA) 0,012 1,12 T 1252
C20:3,n-3 0,000 0 T 1252
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,297 27,9 1003
Sum monoumættede 0,317 29,7 1003
Sum polyumættede 0,452 42,3 1003
Fedtsyrer, total 1,066 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 1,12 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,440 41,2 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 284 260 T 1252
Leucin 502 460 T 1252
Lysin 240 220 T 1252
Methionin 153 140 T 1252
Cystin 76 70 T 1252
Phenylalanin 349 320 T 1252
Tyrosin 186 170 T 1252
Threonin 218 200 T 1252
Tryptofan 92 84 T 1252
Valin 426 390 T 1252
Arginin 491 450 T 1252
Histidin 142 130 T 1252
Alanin 382 350 T 1252
Asparaginsyre 579 530 T 1252
Glutaminsyre 983 900 T 1252
Glycin 295 270 T 1252
Prolin 295 270 T 1252
Serin 328 300 T 1252

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby