DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1258
Rugmel, halvsigtet (udmalingsgrad ca. 85 %)
Engelsk navn
Rye flour, bolted (extraction rate 85 %)
Taxonomisk navn
Secale cereale (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1436 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1424 kJ 1003
Energi (kcal) 339 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 337 kcal 1003
Protein 7,8 g 7,19 - 8,09 3 1838
Protein fra Aminosyrer 6,7 g 1003
Protein, deklaration 8,6 g 7,89 - 8,88 3 1838
Kulhydrat difference 77,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 68,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 67,0 g 1003
Kostfibre 9,0 g 1 2142
Fedt 1,8 g 1,7 - 2 3 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 3 1003
Aske 1,0 g 0,91 - 1,11 3 1838
Tørstof 88,1 g 87,5 - 88,4 3 1838
Vand 11,9 g 11,6 - 12,5 3 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1 2142
D-vitamin 0 µg 1 2142
E-vitamin 0,590 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,590 mg 0,11 - 1,38 3 1838
Thiamin (B1-vitamin) 0,330 mg 0,31 - 0,35 3 1838
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0820 mg 0,081 - 0,083 3 1838
Niacinækvivalent 1,66 NE 1003
B6-vitamin 0,400 mg 1 2142
Pantotensyre 0,430 mg 0,4 - 0,45 3 1838
Folat 70,0 µg 1 2142
B12-vitamin 0 µg 1 2142
C-vitamin 0 mg 1 2142
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,90 mg 2,2 - 4,4 3 1838
Kalium 313 mg 280 - 340 3 1838
Calcium 29,0 mg 25 - 32 3 1838
Magnesium 51,0 mg 46 - 57 3 1838
Jern 2,00 mg 1,9 - 2 3 1838
Kobber 0,220 mg 0,21 - 0,23 3 1838
Zink 1,72 mg 1,61 - 1,67 3 1838
Mangan 1,75 mg 1,63 - 1,88 3 1838
Selen 2,00 µg 1 2136
Fosfor 190 mg 168 - 210 3 1838
Jod 3,60 µg 1 2142
Sum mineraler 588 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,612 g 1 2142
Galaktose 0 g 1 2142
Glukose 0,918 g 1 2142
Sum monosakkarider 1,53 g 1003
Laktose 0 g 1 2142
Maltose 3,70 g 1 2142
Sakkarose 0,900 g 1 2142
Sum disakkarider 4,60 g 1003
Sum sukkerarter 6,13 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 60,9 g 1 2142
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,200 2136
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,200 2136
Sum flerumættede fedtsyrer 0,900 2136
Sum fedtsyrer 1,260 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,080 2136
Sum n-6 fedtsyrer 0,610 2136
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,368 1838
Isoleucin 315 230 T 60.0
Leucin 547 400 T 60.0
Lysin 342 250 T 60.0
Methionin 134 98 T 60.0
Cystin 124 91 T 60.0
Phenylalanin 383 280 T 60.0
Tyrosin 205 150 T 60.0
Threonin 301 220 T 60.0
Tryptofan 100 73 T 60.0
Valin 465 340 T 60.0
Arginin 451 330 T 60.0
Histidin 205 150 T 60.0
Alanin 383 280 T 60.0
Asparaginsyre 588 430 T 60.0
Glutaminsyre 1790 1310 T 60.0
Glycin 383 280 T 60.0
Prolin 711 520 T 60.0
Serin 383 280 T 60.0
Sum essentielle Aminosyrer 2900 T 60.0
Sum ikke essentielle aminosyrer 5230 T 60.0
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 20,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby