Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1266
Sødmælk, økologisk
Engelsk navn
Milk, whole, organic, 3.5 % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,38
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 269 kJ 1003
Energi, kcal 64 kcal 1003
total-N 0,535 g 0,535 0,51 - 0,56 2 2092
Protein, total 3,4 g 3,4 3,254 - 3,573 2 2092
Protein, deklaration 3,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 4,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 4,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 5,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g T 6
Kostfiber 0,0 g T 6
Fedt, total 3,5 g 3,5 3,4 - 3,5 2 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,8 0,73 - 0,78 2 2092
Tørstof 12,6 g 12,6 12,4 - 12,7 2 2092
Vand 87,5 g 87,5 87,300 - 87,600 2 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 35,3 RE 1003
Retinol 34,0 µg 34,0 33 - 35 2 2092
ß-caroten 16,0 µg T 6
D-vitamin 0,038 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,008 µg 0,005 0,0026 - 0,0186 4 1957
25-hydroxycholecalciferol 0,006 µg 0,006 0,0036 - 0,0081 4 1957
E-vitamin 0,085 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,085 mg 0,085 0,07 - 0,10 2 2092
K1-vitamin 0 µg T 6
B1-vitamin 0,040 mg 0,040 0,04 - 0,04 2 2092
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 0,180 0,16 - 0,20 2 2092
Niacin 0,877 NE 1003
niacin 0,110 mg 0,110 0,08 - 0,14 2 2092
B6-vitamin 0,050 mg 0,050 0,05 - 0,05 2 2092
Pantothensyre 0,370 mg 0,370 0,35 - 0,39 2 2092
Biotin 1,00 µg 1,00 0,9 - 1,1 2 2092
Folat 11,0 µg 7 - 21,0 52 T 6
Frit folat 4,00 µg T 6
B12-vitamin 0,385 µg 0,385 0,38 - 0,39 2 2092
C-vitamin 1,20 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 T 6
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 95,0 mg 95,0 90 - 100 2 2092
Natrium, Na 35,0 mg 35,0 35 - 35 2 2092
Kalium, K 149 mg 149 148 - 149 2 2092
Calcium, Ca 119 mg 119 118 - 120 2 2092
Magnesium, Mg 11,0 mg 11,0 10,9 - 11,1 2 2092
Phosphor, P 91,0 mg 91,0 91 - 91 2 2092
Jern, Fe 0,022 mg 0,022 0,010 - 0,033 2 2092
Kobber, Cu 0,013 mg 0,013 0,011 - 0,015 2 2092
Zink, Zn 0,355 mg 0,355 0,35 - 0,36 2 2092
Jod, I 16,5 µg 12,5 - 23,2 14 1162, 2092
Mangan, Mn 0,003 mg 0,003 0,002 - 0,004 2 2092
Chrom, Cr 0 µg 0 2 2092
Selen, Se 4,40 µg 4,40 3,1 - 5,7 2 2092
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 4 T 6
Nikkel, Ni 0,380 µg 0,380 0,00 - 0,76 2 2092
Kviksølv, Hg 0,030 µg 19 T 6
Arsen, As 0,300 µg 4 T 6
Cadmium, Cd 0,002 µg 0 - 0,006 18 T 6
Bly, Pb 0,089 µg 0,023 - 0,249 17 T 6
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,193 g 0,149 - 0,237 59 1224
Benzoesyre 0,045 mg 0,02 - 0,07 T 6
Organiske syrer, tot. 0,193 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,010 mg 0 - 0,025 T 6
Tyramin 0 mg T 6
Serotonin 0,030 mg 2 T 6
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 0 2 2092
Galaktose 0 g 0 2 2092
Glucose 0 g 0 2 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 4,40 g 4,40 4,3 - 4,5 2 2092
Maltose 0 g T 6
Saccharose 0 g 0 2 2092
Disaccharider, total 4,40 g 1003
Sukkerarter, ialt 4,40 g 1003
Stivelse 0 g T 6
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,110 3,74 2092
C6:0 0,080 2,72 2092
C8:0 0,045 1,53 2092
C10:0 0,095 3,23 2092
C12:0 0,115 3,91 2092
C14:0 0,345 11,7 2092
C15:0 0,035 1,19 2092
C16:0 0,940 31,9 2092
C18:0 0,310 10,5 2092
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,030 1,02 2092
C16:1,n-7 0,045 1,53 2092
C18:1,n-9 0,540 18,3 2092
C18:1,n-7 0,025 0,84 2092
C18:1,trans n-9 0,095 3,23 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,045 1,53 2092
C18:2,conj-A, udifferentieret 0,010 0,34 2092
C18:3,n-3 0,020 0,67 2092
C18:2,trans, udifferentieret 0,020 0,67 2092
Andre fedtsyrer 0,040 1,36 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 2,08 70,5 1003
Sum monoumættede 0,640 21,7 1003
Sum polyumættede 0,075 2,55 1003
Sum transfedtsyrer 0,115 3,91 1003
Fedtsyrer, total 2,95 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 0,67 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,045 1,53 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg T 6
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 198 370 T 6
Leucin 326 610 T 6
Lysin 305 570 T 6
Methionin 86 160 T 6
Cystin 26 49 T 6
Phenylalanin 171 320 T 6
Tyrosin 144 270 T 6
Threonin 144 270 T 6
Tryptofan 46 86 T 6
Valin 235 440 T 6
Arginin 118 220 T 6
Histidin 96 180 T 6
Alanin 112 210 T 6
Asparaginsyre 278 520 T 6
Glutaminsyre 679 1270 T 6
Glycin 70 130 T 6
Prolin 332 620 T 6
Serin 193 360 T 6

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby