DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1278
Ab-mælk, syrnet sødmælk
Engelsk navn
Milk, whole, cultured
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 265 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 265 kJ 1003
Energi (kcal) 63 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 63 kcal 1003
Protein 3,5 g 2,9 - 4,1 60 T 1279.0
Protein fra Aminosyrer 3,1 g 1003
Protein, deklaration 3,4 g 2,84 - 4,01 60 T 1279.0
Kulhydrat difference 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 3,6 g 3,1 - 4,1 233 T 1279.0
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 2 1003
Aske 0,8 g T 1279.0
Tørstof 12,4 g 233 T 1279.0
Vand 87,6 g 233 T 1279.0
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 33,7 RE 1003
Retinol 31,0 µg 1003
beta-Caroten 16,0 µg 1003
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0900 α-TE
alfa-Tokoferol 0,0900 mg 1003
Thiamin (B1-vitamin) 0,0450 mg 0,043 - 0,046 2 T 1279.0
Riboflavin (B2-vitamin) 0,203 mg 0,179 - 0,223 4 T 1279.0
Niacinækvivalent 0,865 NE 1003
Niacin 0,0870 mg 0,08 - 0,094 2 T 1279.0
B6-vitamin 0,0380 mg 0,034 - 0,041 2 T 1279.0
Pantotensyre 0,250 mg 0,25 0,25 - 0,25 1 T 12.0
Biotin 1,80 µg 1 T 12.0
Folat 6,00 µg 6 T 1279.0
B12-vitamin 0,180 µg 0,12 - 0,23 2 T 1279.0
C-vitamin 0,300 mg 1003
Ascorbinsyre 0,300 mg 0,1 - 0,8 20 T 1279.0
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,5 mg 35,5 34 - 37 2 T 1291.0
Kalium 153 mg 132 - 178 11 T 1291.0
Calcium 127 mg 108 - 146 24 T 1279.0
Magnesium 12,7 mg 10,8 - 14,6 24 T 1279.0
Jern 0,0500 mg 0,05 - 0,056 2 T 1279.0
Kobber 0,0145 mg 0,014 0,014 - 0,015 2 T 1291.0
Zink 0,540 mg 0,54 0,45 - 0,63 2 T 1291.0
Mangan 0,00900 mg 4 T 1279.0
Krom 0,0520 µg 0,0 - 0,221 18 1538
Molybdæn 3,00 µg 1 - 7 4 T 1279.0
Selen 1,30 µg 1006
Fosfor 95,0 mg 81 - 109 27 T 1279.0
Jod 10,7 µg 11,0 9 - 13 7 T 6.0
Nikkel 2,00 µg 0,4 - 7 4 T 1279.0
Kviksølv 0,0300 µg 4 T 1279.0
Arsen 0,300 µg 2 T 1279.0
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Galaktose 0,0600 g 0,01 - 0,12 19 T 1279.0
Glukose 0 g T 1279.0
Sum monosakkarider 0,0600 g 1003
Laktose 3,78 g 3,13 - 4,43 19 T 1279.0
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 3,78 g 1003
Sum sukkerarter 3,84 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,890 g 0,76 - 1,02 18 T 1279.0
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,11 18 T 1279.0
Citronsyre 0,0200 g 0,01 - 0,06 19 T 1279.0
Sum organiske syrer 0,940 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 T 1279.0
C6:0 T 1279.0
C8:0 T 1279.0
C10:0 T 1279.0
C12:0 T 1279.0
C14:0 T 1279.0
C16:0 T 1279.0
C18:0 T 1279.0
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 T 1279.0
C16:1,n-7 T 1279.0
C18:1,n-9 T 1279.0
C20:1,n-11 T 1279.0
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 T 1279.0
C18:3,n-3 T 1279.0
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 2,880 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 14 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,549 T 1279.0
Isoleucin 192 350 1003
Leucin 340 620 1003
Lysin 302 550 1003
Methionin 88 160 1003
Cystin 21 38 1003
Phenylalanin 170 310 1003
Tyrosin 165 300 1003
Threonin 143 260 1003
Tryptofan 47 85 1003
Valin 236 430 1003
Arginin 121 220 1003
Histidin 93 170 1003
Alanin 115 210 1003
Asparaginsyre 280 510 1003
Glutaminsyre 664 1210 1003
Glycin 77 140 1003
Prolin 329 600 1003
Serin 192 350 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 15,2 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby