Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1292
Birkes, frø
Engelsk navn
Poppy seeds
Taxonomisk navn
Papaver somniferum
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,940
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2273 kJ 1003
Energi, kcal 543 kcal 1003
total-N 2,886 g 18 1938
Protein, total 18,0 g 18 1938
Protein, deklaration 18,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 23,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 13,7 g 1003
kulhydrat, deklaration 13,7 g 1003
Kostfiber 10,0 g 1938
Fedt, total 44,7 g 29 1938
Alkohol 0,0 g 1938
Aske 6,8 g 25 1938
Tørstof 93,2 g 27 1938
Vand 6,8 g 27 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1938
ß-caroten 0 µg 1 1938
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 1 1034
B1-vitamin 0,849 mg 6 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,173 mg 6 1938
Niacin 5,21 NE 1003
niacin 0,976 mg 9 1938
B6-vitamin 0,550 mg 0,482 - 0,600 2 1025
B12-vitamin 0 µg 1938
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 21,0 mg 3 1938
Kalium, K 700 mg 5 1938
Calcium, Ca 1448 mg 9 1938
Magnesium, Mg 331 mg 4 1938
Phosphor, P 849 mg 9 1938
Jern, Fe 9,39 mg 10 1938
Zink, Zn 10,2 mg 3 1938
Chrom, Cr 75,2 µg 49,7 7,6 - 234,3 7 1849
Nikkel, Ni 167 µg 74,1 - 365,6 15 1849, 1850
Cadmium, Cd 17,4 µg 3,7 - 152,0 15 1849, 1850
Bly, Pb 19,7 µg 26,5 0,4 - 36,2 8 1850
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Crude fibre 6,26 g 5,265 - 7,249 12 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1938
C6:0 0,000 0,00 1938
C8:0 0,000 0,00 1938
C10:0 0,000 0,00 1938
C12:0 0,000 0,00 1938
C14:0 0,000 0,00 1938
C16:0 4,11 9,80 1342
C18:0 0,670 1,60 1342
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,130 0,31 1342
C18:1,n-9 6,18 14,7 1342
C20:1,n-11 0,040 0,09 1342
C22:1,n-9 0,000 0,00 1938
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 30,5 72,7 1342
C18:3,n-3 0,330 0,78 1342
C18:4,n-3 0,000 0,00 1938
C20:4,n-6 0,000 0,00 1938
C20:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:5,n-3 0,000 0,00 1938
C22:6,n-3 0,000 0,00 1938
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,78 11,4 1003
Sum monoumættede 6,35 15,1 1003
Sum polyumættede 30,8 73,5 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 42,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,330 0,78 1003
Sum n-6 fedtsyrer 30,5 72,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 895 310 1342
Leucin 1470 510 1342
Lysin 1100 380 1342
Methionin 462 160 1342
Cystin 462 160 1342
Phenylalanin 895 310 1342
Tyrosin 693 240 1342
Threonin 895 310 1342
Tryptofan 254 88 1342
Valin 1300 450 1342
Arginin 1990 690 1342
Histidin 519 180 1342
Alanin 1180 410 1342
Asparaginsyre 2190 760 1342
Glutaminsyre 4530 1570 1342
Glycin 1130 390 1342
Prolin 1070 370 1342
Serin 981 340 1342

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby