Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1301
Hvedemel
Engelsk navn
Wheat flour
Taxonomisk navn
Triticum aestivum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 5,70
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,670
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1471 kJ 1003
Energi, kcal 352 kcal 1003
total-N 1,687 g 1,561 - 1,895 14 1825, 1838
Protein, total 9,6 g 8,898 - 10,802 14 1825, 1838
Protein, deklaration 10,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 75,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 71,8 g 1003
kulhydrat, deklaration 70,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 3,7 g 2,2 - 4,8 14 1825, 1838
Fedt, total 1,6 g 1,3 - 1,9 14 1825, 1838
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,7 g 0,40 - 1,3 14 1825, 1838
Tørstof 87,3 g 86,8 - 87,800 14 1825, 1838
Vand 12,7 g 12,200 - 13,200 14 1825, 1838
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,430 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,430 mg 0,21 - 0,59 10 1003, 1838
alfa-tokotrienol 0,100 mg 0,09 - 0,14 5 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,189 mg 0,140 - 0,233 10 1838
B2-vitamin, riboflavin 0,031 mg 0,029 - 0,037 10 1838
Niacin 1,83 NE 1003
niacin 1,30 mg 1,00 - 1,45 10 1018
B6-vitamin 0,084 mg 0,066 - 0,094 3 1072
Pantothensyre 0,500 mg 0,44 - 0,55 10 1838
Biotin 1,90 µg 1,2 - 3,0 4 1071
Folat 18,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 1,85 mg 0,5 - 6,6 13 1058, 1838
Kalium, K 155 mg 124 - 181 13 1058, 1838
Calcium, Ca 17,4 mg 14,6 - 21 16 1015, 1838
Magnesium, Mg 25,0 mg 17,3 - 32 13 1058, 1838
Phosphor, P 117 mg 89 - 142 16 1015, 1838
Jern, Fe 1,18 mg 0,1 - 2,55 60 1043, 1838
Kobber, Cu 0,133 mg 0,088 - 0,33 39 1104, 1838
Zink, Zn 0,758 mg 0,45 - 1,1 38 1104, 1838
Jod, I 1,90 µg 1,2 - 3,5 6 1055
Mangan, Mn 0,510 mg 0,299 - 0,77 10 1838
Chrom, Cr 1,80 µg 1,20 0 - 7,9 64 1506
Selen, Se 2,00 µg 1,80 0,0 - 5,2 10 1889
Molybdæn, Mo 10,0 µg 10 - 30 9 1348
Cobolt, Co 2,00 µg 1 - 7 9 1348
Nikkel, Ni 3,80 µg 3,50 0 - 7,4 10 1889
Fluor, F 20,0 µg 10 - 90 9 1348
Silicium, Si 2,00 mg 1 - 3 9 1348
Aluminium, Al 0,700 mg 0,4 - 1,3 9 1348
Bor, B 50,0 µg 30 - 90 9 1348
Brom, Br 1500 µg 100 - 12700 9 1348
Kviksølv, Hg 0,440 µg 0,150 0 - 2,20 64 1506
Arsen, As 1,82 µg 1,70 0 - 8,30 64 1506
Cadmium, Cd 3,20 µg 3,00 1,5 - 5,8 10 1889
Bly, Pb 1,50 µg 1,70 0,7 - 2,0 10 1889
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0 mg 1474
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1314
Glucose 0 g 1314
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1314
Saccharose 0,500 g 1314
Disaccharider, total 0,500 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0,500 g 1003
Stivelse 65,8 g 1314
(a)Hexoses 4,25 g 1314
(b)Pentoses 1,74 g 1314
(c)UronicAcids 0,220 g 1314
Cellulose 0,570 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1344
C12:0 0,000 0,00 1344
C14:0 0,000 0,00 1344
C16:0 0,194 18,4 1344
C18:0 0,010 0,99 1344
C20:0 0,008 0,79 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 0,49 1344
C18:1,n-9 0,161 15,3 1344
C20:1,n-11 0,004 0,39 1344
C22:1,n-9 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,625 59,3 1344
C18:3,n-3 0,043 4,08 1344
C20:4,n-6 0,002 0,19 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,212 20,2 1003
Sum monoumættede 0,170 16,2 1003
Sum polyumættede 0,670 63,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 1,05 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,043 4,09 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,627 59,6 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 405 240 1059
Leucin 725 430 1059
Lysin 236 140 1059
Methionin 154 91 1059
Cystin 169 100 1059
Phenylalanin 506 300 1059
Tyrosin 219 130 1059
Threonin 270 160 1059
Tryptofan 110 65 1059
Valin 472 280 1059
Arginin 371 220 1059
Histidin 219 130 1059
Alanin 321 190 1059
Asparaginsyre 422 250 1059
Glutaminsyre 3290 1950 1059
Glycin 354 210 1059
Prolin 1130 670 1059
Serin 506 300 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby