DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1301
Hvedemel
Engelsk navn
Wheat flour
Taxonomisk navn
Triticum aestivum (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1454 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1247 kJ 1003
Energi (kcal) 343 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 295 kcal 1003
Protein 9,7 g 8,89 - 10,8 16 1825, 1838, 2128
Protein fra Aminosyrer 9,4 g 1003
Protein, deklaration 10,6 g 9,75 - 11,8 16 1825, 1838, 2128
Kulhydrat difference 75,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 69,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 56,5 g 1003
Kostfibre 6,0 g 1003
Fedt 1,5 g 1,2 - 1,9 12 1838, 2128
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,00 g 2 1003
Aske 0,5 g 0,4 - 0,62 12 1838, 2128
Tørstof 87,4 g 86,8 - 88,1 16 1825, 1838, 2128
Vand 12,6 g 11,8 - 13,2 16 1825, 1838, 2128
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 0,0 1 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 0,0 1 1655
D2-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D3-vitamin 0 µg 1 1655
25-hydroxy D2-vitamin 0 µg 1 1655
E-vitamin 0,434 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,434 mg 0,21 - 0,59 12 1838, 2128
beta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2128
gamma-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2128
delta-Tokoferol 0 mg - 0,5 2 2128
alfa-Tokotrienol 0,1000 mg 0,09 - 0,14 5 1034
K1-vitamin 0 µg - 0,8 2 2128
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,164 mg 0,163 0,152 - 0,175 2 2128
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0271 mg 0,027 0,0258 - 0,0283 2 2128
Niacinækvivalent 2,15 NE 2 1003
Niacin 0,367 mg 0,367 0,321 - 0,413 2 2128
B6-vitamin 0,0668 mg 0,066 0,0661 - 0,0674 2 2128
Pantotensyre 0,346 mg 0,345 0,307 - 0,384 2 2128
Biotin 2,27 µg 2,27 2,26 - 2,27 2 2128
Folat 30,6 µg 30,57 27,9 - 33,2 2 2128
B12-vitamin 0 µg 0,0 1 1352, 1655
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 0 mg - 0,3 2 2128
Kalium 155 mg 124 - 181 15 1058, 1838, 2128
Calcium 17,6 mg 14,6 - 21 18 1015, 1838, 2128
Magnesium 25,4 mg 17,3 - 32 15 1058, 1838, 2128
Rubidium 170 µg 140 - 230 9 1348
Jern 1,17 mg 0,1 - 2,55 62 1043, 1838, 2128
Kobber 0,134 mg 0,088 - 0,33 41 1104, 1838, 2128
Zink 0,868 mg 0,867 0,805 - 0,93 2 2128
Mangan 0,685 mg 0,685 0,605 - 0,765 2 2128
Krom 0 µg - 5 2 2128
Molybdæn 26,8 µg 26,75 16 - 37,5 2 2128
Cobolt 2,00 µg 1 - 7 9 1348
Selen 4,22 µg 4,225 3,55 - 4,9 2 2128
Aluminium 0,700 mg 0,4 - 1,3 9 1348
Silicium 2,00 mg 1 - 3 9 1348
Bor 50,0 µg 30 - 90 9 1348
Fosfor 115 mg 89 - 142 18 1015, 1838, 2128
Fluor 20,0 µg 10 - 90 9 1348
Brom 1500 µg 100 - 12700 9 1348
Jod 1,42 µg 1,2 - 5 8 1055, 2128
Nikkel 3,70 µg 0,0 - 7,4 12 1889, 2128
Kviksølv 0 µg - 0,5 2 2128
Arsen 0 µg - 10 2 2128
Cadmium 3,17 µg 1,5 - 5,8 12 1889, 2128
Bly 1,25 µg 0,7 - 5 12 1889, 2128
Sum mineraler 314 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 - 0,2 2 1314, 2128
Galaktose 0 g - 0,2 2 2128
Glukose 0 g 0,0 - 0,2 2 1314, 2128
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 2 2128
Maltose 0,800 g 0,8 0,7 - 0,9 2 2128
Sakkarose 0,325 g 0,325 0,3 - 0,35 2 2128
Sum disakkarider 1,13 g 1003
Sum sukkerarter 1,13 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 55,4 g 55,42 54,6 - 56,1 2 2128
Cellulose 0,570 g 1314
Lignin 0 g 1314
Uopløselige kostfibre 2,0 g 1,95 1,85 - 2,05 2 2128
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 1,1 g 1,05 0,8 - 1,3 2 2128
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 3,0 g 2,975 1,8 - 4,15 2 2128
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 2128
C6:0 0,000 0,0 2128
C8:0 0,000 0,0 2128
C10:0 0,000 0,0 2128
C12:0 0,000 0,0 2128
C13:0 0,000 0,0 2128
C14:0 0,000 0,0 2128
C15:0 0,000 0,0 2128
C16:0 0,382 30,8 2128
C17:0 0,000 0,0 2128
C18:0 0,000 0,0 2128
C20:0 0,000 0,0 2128
C21:0 0,000 0,0 2128
C22:0 0,000 0,0 2128
C23:0 0,000 0,0 2128
C24:0 0,000 0,0 2128
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C12:1,n-1 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5 0,000 0,0 2128
C15:1,n-5 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7 0,000 0,0 2128
C17:1,n-7 0,000 0,0 2128
C18:1,n-7 0,000 0,0 2128
C18:1,n-9 0,000 0,0 2128
C20:1,n-9 0,000 0,0 2128
C20:1,n-11 0,000 0,0 2128
C22:1,n-9 0,000 0,0 2128
C22:1,n-11 0,000 0,0 2128
C24:1,n-9 0,000 0,0 2128
C14:1,n-5,trans 0,000 0,0 2128
C16:1,n-7,trans 0,000 0,0 2128
C18:1,trans 0,000 0,0 2128
C20:1,trans 0,000 0,0 2128
C22:1,trans 0,000 0,0 2128
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,855 69,1 2128
C18:3,n-3 0,000 0,0 2128
C18:3,n-6 0,000 0,0 2128
C18:4,n-3 0,000 0,0 2128
C20:2,n-6 0,000 0,0 2128
C20:3,n-3 0,000 0,0 2128
C20:3,n-6 0,000 0,0 2128
C20:4,n-6 0,000 0,0 2128
C20:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:2,n-6 0,000 0,0 2128
C22:4,n-6 0,000 0,0 2128
C22:5,n-3 0,000 0,0 2128
C22:5,n-6 0,000 0,0 2128
C22:6,n-3 0,000 0,0 2128
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0,0 2128
Sum mættede fedtsyrer 0,382 30,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,855 69,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum fedtsyrer 1,237 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,855 69,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 1,702 1825, 1838, 2128
Isoleucin 368 2128
Leucin 753 2128
Lysin 248 2128
Methionin 169 2128
Cystin 238 2128
Phenylalanin 538 2128
Tyrosin 310 2128
Threonin 296 2128
Tryptofan 129 2128
Valin 448 2128
Arginin 418 2128
Histidin 234 2128
Alanin 330 2128
Asparaginsyre 464 2128
Glutaminsyre 3720 2128
Glycin 401 2128
Prolin 1270 2128
Serin 532 2128
Hydroxyprolin 0 1655
Sum essentielle Aminosyrer 3181,5
Sum ikke essentielle aminosyrer 7671,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0 mg 1474
Cholin 10,4 mg 1 2187
Sum biogene aminer 0 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 5,70 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003
Massefylde 0,7 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby