DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1390
Rødbede, dansk, rå
Engelsk navn
Beet, red, danish, raw
Taxonomisk navn
Beta vulgaris var. Conditiva (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 173 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 158 kJ 1003
Energi (kcal) 41 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 38 kcal 1003
Protein 1,1 g 1,062 0,937 - 1,31 8 2127
Protein fra Aminosyrer 0,5 g 1003
Protein, deklaration 1,1 g 1,062 0,937 - 1,31 8 2127
Kulhydrat difference 10,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 7,2 g 1003
Kostfibre 2,1 g 1003
Fedt 0,0 g - 0,3 8 2127
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 8 1003
Aske 0,8 g 0,745 0,62 - 1,04 8 2127
Tørstof 12,1 g 12,19 10 - 13,1 8 2127
Vand 87,9 g 87,80 86,8 - 89,9 8 2127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 0 µg - 5 8 2127
D-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0 mg - 0,08 8 2127
K1-vitamin 0 µg - 0,8 8 2127
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,00200 mg 0,016 - 0,016 8 2127
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0247 mg 0,020 0,0174 - 0,0484 8 2127
Niacinækvivalent 0,0737 NE 1003
Niacin 0,0737 mg 0,101 - 0,328 8 2127
B6-vitamin 0,0307 mg 0,030 0,0204 - 0,0452 8 2127
Pantotensyre 0,127 mg 0,122 0,107 - 0,173 8 2127
Biotin 0 µg - 1 8 2127
Folat 32,9 µg 28,35 14,5 - 58,9 8 2127
C-vitamin 1,87 mg 1,69 1,07 - 3,1 8 2127
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,9 mg 35,5 25 - 160 8 2127
Kalium 304 mg 300,0 250 - 380 8 2127
Calcium 15,5 mg 16,0 8,6 - 22 8 2127
Magnesium 13,9 mg 14,0 12 - 16 8 2127
Jern 0,215 mg 0,22 0,14 - 0,31 8 2127
Kobber 0,0838 mg 0,075 0,05 - 0,16 8 2127
Zink 0,298 mg 0,3 0,24 - 0,35 8 2127
Mangan 0,348 mg 0,335 0,09 - 0,66 8 2127
Krom 0 µg - 5 8 2127
Molybdæn 1,89 µg 1,25 1,2 - 7,1 8 2127
Selen 0 µg - 0,5 8 2127
Fosfor 23,9 mg 23,0 17 - 36 8 2127
Jod 3,13 µg 5 - 11 8 2127
Sum mineraler 423 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g - 0,2 8 2127
Galaktose 0 g - 0,2 8 2127
Glukose 0,1000 g 0,2 - 0,4 8 2127
Sum monosakkarider 0,1000 g 1003
Laktose 0 g - 0,2 8 2127
Maltose 0 g - 0,2 8 2127
Sakkarose 6,54 g 7,3 2,1 - 8,2 8 2127
Sum disakkarider 6,54 g 1003
Sum sukkerarter 6,64 g 1003
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0,600 g 1 2141
Uopløselige kostfibre 1,6 g 1,5 1,4 - 1,8 8 2127
Høj molekylevægt opløselige kostfibre 0,5 g 0,7 0,7 - 1 8 2127
Lav molekylevægt opløselige kostfibre 0,0 g - 0,2 8 2127
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,177 2127
Isoleucin 0 2127
Leucin 32 2127
Lysin 30 2127
Methionin 0 2127
Cystin 12 2127
Phenylalanin 0 2127
Tyrosin 0 2127
Threonin 23 2127
Tryptofan 0 2127
Valin 29 2127
Arginin 30 2127
Histidin 0 2127
Alanin 27 2127
Asparaginsyre 70 2127
Glutaminsyre 333 2127
Glycin 13 2127
Prolin 3 2127
Serin 30 2127
Hydroxyprolin 0 2127
Sum essentielle Aminosyrer 113,775
Sum ikke essentielle aminosyrer 518,188
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 6,00 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby